Slané lievance so slaninou

Slané lievance so slaninou

Čo budeme potrebovať

  1. 10 plátkov slaniny
  2. 150 ml cmar
  3. 2 vajcia
  4. 3 lyžice javorového sirupu
  5. lyžička vanilkového extraktu
  6. 150 g hladkej múky
  7. 2 lyžičky prášku do pečiva
  8. 1 lyžička jedlej sódy
  9. štipka soli
  10. 50 g rozpusteného masla

Postup

  1. Na rozpálenej panvici si do chrumkava opečieme slaninu
  2. Z každej strany jej opekáme približne 1 – 2 minúty
  3. Potom ju necháme vychladnúť a nakrájame ju na malé kocky
  4. Vo veľkej mise zmiešame cmar, vajcia, javorový sirup a extrakt z vanilky
  5. V druhej mise zmiešame múku, prášok do pečiva, jedlú sódu a soľ
  6. Potom zmiešame mokré a suché ingrediencie a pridáme rozpustené maslo
  7. V ceste nesmú byť hrudky
  8. Do cesta pridáme nakrájanú slaninu a premiešame
  9. Na nepriľnavej panvici rozpustíme maslo a začneme pomaly opekať lievance
  10. Lievance z každej strany pečieme približne 1 – 2 minúty

Lievance pri podávaní môžeme prekladať opečenou slaninou a preliať javorovým sirupom.

Taniere plné slaninových lievancov poliate javorovým sirupom.
Zdroj: sainsburysmagazine.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.