Filet z pangasa zabalený v slanine je jedno z najjednoduchších jedál, ktoré si z ryby môžete pripraviť a zároveň patrí medzi tie najchutnejšie. Slanina, ktorá obsahuje veľa tuku, zabráni vysychaniu ryby pri varení a dodá jej chuť.
Ingrediencie
- 4 kusy filetu z pangasa
- 2 balíčky slaniny
- 3 lyžice oleja
Postup
- Ak máte filety mrazené, rozmrazte ich, umyte a potom osušte papierovými utierkami.
- Pokúste sa odstrániť čo najviac vody.
- Každý filet zabaľte do slaniny tak, aby sa prúžky slaniny mierne prekrývali, takže ich nebudete musieť držať pohromade špáradlá.
- Na 1 filet použite 3-4 prúžky slaniny.
- Na panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
- Opekajte každú stranu filé obaleného v slanine po dobu 5-7 minút alebo do zlatohnedej farby.
- Podávajte s obľúbenou prílohou ešte horúce.
Vyskúšajte aj naše chutné recepty na šťuku alebo ochutnajte zase inú rybu!