Pangasius v slanine

Pangasius v slanine

Filet z pangasa zabalený v slanine je jedno z najjednoduchších jedál, ktoré si z ryby môžete pripraviť a zároveň patrí medzi tie najchutnejšie. Slanina, ktorá obsahuje veľa tuku, zabráni vysychaniu ryby pri varení a dodá jej chuť.

Ingrediencie

  • 4 kusy filetu z pangasa
  • 2 balíčky slaniny
  • 3 lyžice oleja

Postup

  1. Ak máte filety mrazené, rozmrazte ich, umyte a potom osušte papierovými utierkami.
  2. Pokúste sa odstrániť čo najviac vody.
  3. Každý filet zabaľte do slaniny tak, aby sa prúžky slaniny mierne prekrývali, takže ich nebudete musieť držať pohromade špáradlá.
  4. Na 1 filet použite 3-4 prúžky slaniny.
  5. Na panvici na strednom plameni rozohrejte olej.
  6. Opekajte každú stranu filé obaleného v slanine po dobu 5-7 minút alebo do zlatohnedej farby.
  7. Podávajte s obľúbenou prílohou ešte horúce.
Ryba zabalená v slanine, podávaná so špargľou a strúčikmi cesnaku.
www.foxyfolksy.com

Vyskúšajte aj naše chutné recepty na šťuku alebo ochutnajte zase inú rybu!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.