Inšpirujte sa týmto delikátnym receptom na tacos zo vyprážaného pangasia, čerstvej zeleniny a lahodného šalátu coleslaw. Užite si rybu zase na trochu iný spôsob!
Ingrediencie
- 2 filety pangasia
- soľ a korenie na dochutenie
- 1 šálka jemne mletej kukuričnej múky
- 1 vajce
- 1/4 šálky mlieka
- 1/2 šálky rastlinného oleja
- 4 malé tortilly
- 1/2 lyžice masla (voliteľne)
- 1/4 šálky červenej papriky, nakrájané na tenké plátky
- 1/4 šálky sladkej cibule, nakrájané na tenké plátky
- 1/2 šálky šalátu coleslaw
Postup
- Filety osušte a nakrájajte na 5-8 cm prúžky.
- Bohato dochutte soľou a korením.
- Na hlboký tanier preosejte kukuričnú krupicu a dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- V širokej plytkej mise šľahajte vajcia a mlieko, kým sa nespoja.
- Prúžky filé namáčajte do vaječnej zmesi z oboch strán a nechajte odkvapkať prebytočnú zmes.
- Ľahko filé zatlačte do kukuričnej múky, kým nebude rovnomerne obalené.
- Prebytok straste.
- Pridajte rastlinný olej do horúcej panvice.
- Keď je olej rozpálený, pridajte rybu.
- Ak je to nutné, pracujte po dávkach a smažte ryby, kým nebudú dozlatista opečené z oboch strán.
- Zložte z ohňa a nechajte odkvapkať na papieri.
- Ľahko dochuťte soľou a korením podľa chuti.
- Ogrilujte tortilly z oboch strán, kým sa na nich neobjavia zlatohnedé fľaky alebo ich opečte z oboch strán na masle na panvici dozlatista.
- Zostavte tacos tak, že na opečené tortilly položíte plátky vyprážané ryby, papriku a cibuľu a položte coleslawom.
- Ak chcete, vytlačte na tacos šťavu z limetky.