Vyskúšajte tento ľahký pokrm z jedného hrnca, ktorý sa varí iba 10 minút! Cestoviny absorbujú všetku vodu a zároveň uvoľňujú škroby, vďaka čomu sa vytvorí super krémová, chutná omáčka.
Ingrediencie
- 1 lyžica olivového oleja
- 500 g šampiňónov, nakrájaných na plátky
- 2 cukety, nakrájané na polmesiaca
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1/2 lyžičky sušeného tymiánu
- 500 g nevarených celozrnných špaget
- 4 šálky vody
- 1/2 lyžičky soli
- 1/4 lyžičky mletého čierneho korenia
- 1/3 šálky nastrúhaného parmezánu
- 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate, nasekané
Postup
- Do veľkej panvice na strednom plameni pridajte olivový olej.
- Po zahriatí pridajte šampiňóny, cuketu, cesnak a tymián.
- Restujte za častého miešania asi 5 minút.
- Pridajte špagety a vodu, soľ a korenie.
- Priveďte do varu a varte 10 minút, alebo pokiaľ sa voda nevstrebe a cestoviny nezmäknú.
- Vmiešajte parmezán a posypte petržlenovou vňaťou.
- Servírujte.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na španielsku paellu alebo blysnite sa klasikou španielskej kuchyne!