Španielsky hrniec s cícerom a kuraťom

Španielsky hrniec s cícerom a kuraťom

Pripravte si túto ľahkú zdravú večeru vhodnú pre celú rodinu! Zamilujete si to lahodné spojenie chutí v jednom hrnci.

Ingrediencie

  • 1 lyžica olivového oleja
  • 600 g vykostených kuracích stehien bez kože (asi 4 kusy)
  • soľ a korenie
  • 1 malá cibuľa, nakrájaná
  • 1 červená paprika, nakrájaná
  • 4 strúčiky cesnaku, lisované
  • 1 lyžička údené papriky
  • ½ lyžičky rasce
  • 440 ml plechovka nakrájaných paradajok
  • 1 a ¾ šálky kuracieho vývaru
  • 1 šálka dlhozrnnej hnedej ryže, prepláchnuté a odkvapkané
  • 440 ml plechovka cíceru, prepláchnutá a odkvapkaná
  • nasekaná čerstvá petržlenová vňať (na ozdobu)

Postup

  1. Vo veľkom hrnci rozohrejte olivový olej na stredne vysokom plameni.
  2. Kurča osoľte, okoreňte a pridajte na rozpálený olej.
  3. Opečte ho z oboch strán, asi 3 minúty z každej strany, a potom preložte na čistý tanier.
  4. Znížte teplotu na strednú.
  5. Pridajte do hrnca cibuľu a papriku a restujte za občasného miešania, kým nezmäknú, 2-3 minúty.
  6. Pridajte cesnak a restujte 30 sekúnd za stáleho miešania.
  7. Pridajte 1 lyžičku soli, ¼ lyžičky čierneho korenia, údenú papriku, rascu, nakrájané paradajky a vývar.
  8. Miešajte, aby sa všetko spojilo.
  9. Vmiešajte ryžu a cícer.
  10. Kurča vložte späť do zmesi v hrnci.
  11. Priveďte k miernemu varu, prikryte a varte 35–40 minút, kým ryža nezmäkne a nevstrebe sa väčšina tekutiny.
  12. Každých 10 minút jemne premiešajte, aby sa ryža uvarila rovnomerne.
  13. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte.
Kurča, cícer, ryža a paradajky, premiešané v hrnci, to všetko posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
www.kristineskitchenblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.