Tento šalát je úplne luxusný a pritom strašne jednoduchý na prípravu. Kúzlo mu dodáva servírovanie celých reďkoviek vrátane ich zelenej časti, ktorá je ešte zdravšia ako ich podzemná časť. Užite si to!
Ingrediencie:
- 12 reďkoviek
- 4 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
- 1 vetvička nasekaných listov mäty plus ďalšie listy na servírovanie
- 1/2 zväzku kôpru, nasekaného a navyše na podávanie
- 2 lyžice extra panenského olivového oleja
- šťava a jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
- 100 g čerstvého ovčieho alebo kozieho tvarohu
Postup
- Reďkovky umyte a zo zelených zvrškov odstráňte všetky zvladnuté listy.
- Polovicu reďkoviek nakrájajte na tenké plátky, vrchné zelené časti nechajte celé a dajte ich bokom.
- Do misky dajte plátky reďkovky, jarnú cibuľku, mätu a kôpor.
- Pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja, polovicu citrónovej šťavy a štvrtinu kôry a premiešajte.
- Zvyšné reďkovky rozkrojte pozdĺžne na polovice (snažte sa, aby ich listy zostali prichytené ku každej polovici).
- Dajte lyžicu tvarohu na každý servírovací tanierik.
- K tvarohu pridajte polovičky reďkoviek so zelenými časťami a zvyšné zelené časti rozhádžte na aranžovaný tanier.
- Pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a 1 lyžicou oleja.
- Posypte kôprom a mätou a servírujte.
Inšpirujte sa aj našimi receptami na lahodná a zdravá uhorková smoothie , ktorá si určite nepripravíte iba raz!