Reďkovkový šalát s tvarohom

Reďkovkový šalát s tvarohom

Tento šalát je úplne luxusný a pritom strašne jednoduchý na prípravu. Kúzlo mu dodáva servírovanie celých reďkoviek vrátane ich zelenej časti, ktorá je ešte zdravšia ako ich podzemná časť. Užite si to!

Ingrediencie:

  • 12 reďkoviek
  • 4 jarné cibuľky, nakrájané na tenké plátky
  • 1 vetvička nasekaných listov mäty plus ďalšie listy na servírovanie
  • 1/2 zväzku kôpru, nasekaného a navyše na podávanie
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • šťava a jemne nastrúhaná kôra z 1 citróna
  • 100 g čerstvého ovčieho alebo kozieho tvarohu

Postup

  1. Reďkovky umyte a zo zelených zvrškov odstráňte všetky zvladnuté listy.
  2. Polovicu reďkoviek nakrájajte na tenké plátky, vrchné zelené časti nechajte celé a dajte ich bokom.
  3. Do misky dajte plátky reďkovky, jarnú cibuľku, mätu a kôpor.
  4. Pridajte 1 polievkovú lyžicu oleja, polovicu citrónovej šťavy a štvrtinu kôry a premiešajte.
  5. Zvyšné reďkovky rozkrojte pozdĺžne na polovice (snažte sa, aby ich listy zostali prichytené ku každej polovici).
  6. Dajte lyžicu tvarohu na každý servírovací tanierik.
  7. K tvarohu pridajte polovičky reďkoviek so zelenými časťami a zvyšné zelené časti rozhádžte na aranžovaný tanier.
  8. Pokvapkajte zvyšnou citrónovou šťavou, citrónovou kôrou a 1 lyžicou oleja.
  9. Posypte kôprom a mätou a servírujte.
Šalát z reďkoviek a tvarohom servírovaný na tanieri.
www.delicious.com.au

Inšpirujte sa aj našimi receptami na lahodná a zdravá uhorková smoothie , ktorá si určite nepripravíte iba raz!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.