Šalát s reďkovkami a vajcami

Šalát s reďkovkami a vajcami

Tento zdravý reďkovkový šalát s natvrdo uvareným vajcom a krémovým dresingom je ideálny pre tých, ktorí hľadajú nízkosacharidové, keto a bezlepkové jedlo. Môže byť podávaný ako príloha, ale dostatočne zasýti aj ako samostatný pokrm.

Ingrediencie:

Na šalát:

  • 2 celé vajcia
  • 1 zväzok reďkoviek (6–8 stredných reďkoviek), nakrájaných na tenké plátky
  • 1/2 šálky nakrájanej jarnej cibuľky

Na dresing:

  • 1 polievková lyžica majonézy
  • 1 lyžica crème fraîche, kyslej smotany alebo jogurtu (možno vynechať)
  • 1/2 lyžičky hrubozrnnej horčice
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • štipka korenia
  • niekoľko malých šalátových listov

Postup

  1. Vajcia varte vo vriacej vode 8–10 minút.
  2. Opláchnite niekoľko minút pod studenou vodou a olúpte.
  3. Vajcia rozkrojte na polovice a oddeľte bielky od žĺtkov.
  4. Žĺtok rozdrobte a bielky nakrájajte na kocky.
  5. Na zálievku zmiešajte majonézu, crème fraîche, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
  6. Namažte časť dresingu na dno veľkého servírovacieho taniera.
  7. Položte silnou vrstvou reďkoviek a posypte jarnou cibuľkou, na kocky nakrájanými bielkami a žĺtkom.
  8. Pokvapkajte polievkovou lyžicou zálievky a ozdobte niekoľkými listami šalátu.
Šalát z reďkoviek s natvrdo uvareným vajcom a krémovým dresingom servírovaný na tanieri.
www.irenamacri.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.