Tento zdravý reďkovkový šalát s natvrdo uvareným vajcom a krémovým dresingom je ideálny pre tých, ktorí hľadajú nízkosacharidové, keto a bezlepkové jedlo. Môže byť podávaný ako príloha, ale dostatočne zasýti aj ako samostatný pokrm.
Ingrediencie:
Na šalát:
- 2 celé vajcia
- 1 zväzok reďkoviek (6–8 stredných reďkoviek), nakrájaných na tenké plátky
- 1/2 šálky nakrájanej jarnej cibuľky
Na dresing:
- 1 polievková lyžica majonézy
- 1 lyžica crème fraîche, kyslej smotany alebo jogurtu (možno vynechať)
- 1/2 lyžičky hrubozrnnej horčice
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- 1/2 lyžičky morskej soli
- štipka korenia
- niekoľko malých šalátových listov
Postup
- Vajcia varte vo vriacej vode 8–10 minút.
- Opláchnite niekoľko minút pod studenou vodou a olúpte.
- Vajcia rozkrojte na polovice a oddeľte bielky od žĺtkov.
- Žĺtok rozdrobte a bielky nakrájajte na kocky.
- Na zálievku zmiešajte majonézu, crème fraîche, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a korenie.
- Namažte časť dresingu na dno veľkého servírovacieho taniera.
- Položte silnou vrstvou reďkoviek a posypte jarnou cibuľkou, na kocky nakrájanými bielkami a žĺtkom.
- Pokvapkajte polievkovou lyžicou zálievky a ozdobte niekoľkými listami šalátu.