Šalát s chrumkavými jablkami, řapíkatým zelerom a opečenými orechmi je klasický obľúbený recept, ktorým môžete pohostiť svojich najmilších v každom ročnom období.
Ingrediencie:
- 2 šálky na kocky nakrájaných jabĺk
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžičky citrónovej šťavy
- 1 šálka řapíkatého zeleru nakrájaného na kocky
- 1 šálka hrozna, rozpolených
- 1/2 šálky opražených vlašských orechov alebo pekanových orechov, nahrubo nasekaných
- 1/2 šálky smotany na šľahanie, našľahané
- 1/4 šálky majonézy
- 1/2 lyžičky soli
Postup
- Pridajte na kocky nakrájané jablká do veľkej misy a posypte cukrom a zalejte citrónovou šťavou.
- Premiešajte.
- Pridajte stopkový zeler, hrozno a orechy.
- V inej mise šľahajte smotanu na šľahanie, kým sa nevytvoria vrcholy, a potom jemne vmiešajte majonézu.
- Opatrne vmiešajte do jablčnej zmesi a dochuťte soľou.
- Ochutnajte a upravte korenie podľa svojich predstáv.
- Chlaďte 1 hodinu v chladničke alebo cez noc.
- Podávajte samostatne alebo na listovom šaláte.
Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na tie najlepšie šaláty s kuracím mäsom . Na konci článku nájdete navyše nápady na výborné dresingy do šalátov.