Tradičný recept na šalát Waldorf je obvykle zmesou jabĺk, řapíkatého zeleru a vlašských orechov, ale pridanie zemiakov z neho urobí výraznejší a výdatnejší pokrm. Vyskúšajte ho!
Ingrediencie:
- 2 kg baby zemiakov
- šťava z 2 citrónov a kôra z 1
- 180 ml olivového oleja
- 120 ml crème fraîche
- 4 lyžice dijonskej horčice
- 3 zelené jablká, bez jadrovníka, najemno nakrájané
- 5 tyčiniek stopkového zeleru, nasekaných
- 200 g kúskov opečených vlašských orechov
- natrhané listy veľkého trsu žeruchy
Postup
- Zemiaky vložte do veľkého hrnca so studenou osolenou vodou, priveďte do varu a potom varte 10–15 minút domäkka.
- Zlejte a potom zemiaky vyklopte do veľkej šalátovej misy, aby trochu vychladli.
- Medzitým prešľahajte citrónovú šťavu a kôru s olivovým olejom, crème fraîche a horčicou.
- Podľa chuti okoreňte, potom premiešajte s teplými zemiakmi.
- Pridajte zvyšné prísady, znovu premiešajte a ihneď teplé podávajte.