Tuniakový šalát v gréckom štýle

Tuniakový šalát v gréckom štýle

Šalát nabitý čerstvou zeleninou a bylinkami je inšpirovaný chuťami Grécka. Tuniak v olivovom oleji s chrumkavými uhorkami, šťavnatými paradajkami a slanými olivami, to všetko premiešané s množstvom nasekanej petržlenovej vňate a oregana, vytvára dohromady luxusný pokrm, ktorý je skvelý napríklad na toastu.

Ingrediencie:

  • 2 (140 g) konzervy tuniaka v oleji, scedené
  • 1/2 šálky rozpolených cherry paradajok
  • 1/2 šálky uhoriek, olúpaných a nakrájaných na kocky
  • 1/4 šálky čiernych olív, vykôstkovaných a nasekaných
  • 2 polievkové lyžice nahrubo nasekaných čerstvých listov oregana
  • 2 polievkové lyžice nahrubo nasekaných čerstvých listov petržlenu
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 polievková lyžica čerstvo vylisovanej citrónovej šťavy
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Postup

  1. Vložte všetky ingrediencie do strednej misky a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  2. Podľa potreby dochuťte soľou a korením.
Šalát s tuniakom, uhorkami, paradajkami, olivami a bylinkami servírovaný na tanieri s opečenými plátkami bagety.
www.thekitchn.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.