Pripravte si doma lahodný džem z červených ríbezlí, ktorý má krásne žiarivú farbu a chutí úplne božsky!
Ingrediencie asi na 6 menších pohárov
- 1 kg červených ríbezlí
- 0,5 kg cukru kryštál
- 0,5 balíčka želírovacieho prípravku (Gelfix)
Postup
- Ríbezle oberte z vetvičiek a umyte ho, aby na ňom nič nezostalo.
- Následne ríbezle nasypte do hrnca, priklopte ho pokrievkou a dajte variť na mierny plameň.
- Môžete ho málinko roztlačiť.
- Keď príde ríbezľa do varu, dajte plameň na plno a varte ho ďalej, kým sa neodparí asi tak štvrtina šťavy.
- V tejto chvíli je čas pridať do hrnca aj cukor a želírovaciu zmes.
- Dôkladne všetko premiešajte.
- Džem varte ešte asi 7 minút.
- Keď je hotový, ešte horúci ho nalejte do dôkladne vymytých pohárov.
- Zavarte ho, otočte ho hore dnom a takto ho nechajte úplne vychladnúť.
Vyskúšajte aj naše recepty z bazových kvetov . Nájdete u nás inšpiráciu na med, sirup aj džem.