Vynikajúca príloha k sviečkovej na smotane alebo na soté z divočiny. Jednoduchá a rýchla príprava a pritom tak dokonalé zušľachtenie pokrmov!
Ingrediencie
- 1 kg červených ríbezlí
- 500 g želírovacieho cukru
- vrecko kyseliny citrónovej
- 1 celá škorica
- 5 ks klinčekov
Postup
- Umyte a odstopkujte červené ríbezle.
- Pripravte si želírovací cukor 2:1.
- Polovicu ríbezlí dajte variť, pridajte cukor, klinčeky a škoricu.
- Keď sa cukor rozpustí a ríbezle sa začne variť, pridajte druhú polovicu, asi 5 minút povaríte tak, aby sa ríbezle nerozvarili a zostali guličky.
- Nalejte horúcu zmes do fliaš.
- Obráťte fľaše tak na 10 minút hore dnom.
- Užite si to!