Jogurtovo-rybízové chlebíčky

Jogurtovo-rybízové chlebíčky

Čistá jednoduchosť! Tento múčnik je krásne mäkučký, ochutený citrónovou kôrou a červenými ríbezľami. Je sladký tak akurát, takže poteší aj tých, ktorí neholdujú príliš sladkým dezertom. Užite si ho!

Ingrediencie

  • ½ šálky bieleho plnotučného jogurtu
  • 1 hrnček cukru
  • 3 veľké vajcia
  • ½ šálky repkového oleja
  • 1 a ½ šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky soli
  • 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
  • 1 šálka čerstvých červených ríbezlí

Postup

  1. Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
  2. Formu na mini chlebíčky zľahka vymažte tukom a vysypte múkou.
  3. Vo veľkej mise šľahajte dohromady jogurt, cukor, vajcia a repkový olej, kým zmes hladká a dobre premiešaná.
  4. Pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a citrónovú kôru a miešajte, kým nie je cesto hladké a hodvábne.
  5. Nalejte do pripravenej formy na mini chlebíčky a posypte červenými ríbezľami (použite asi 2 polievkové lyžice na chlebíček).
  6. Pečte v predhriatej rúre 25–30 minút, alebo pokiaľ nie sú okraje svetlo zlaté a po zapichnutí do stredu jedného chlebíčka nevyjde špáradlo čisté.
  7. Nechajte vychladnúť vo forme, ktorú dajte na 20 minút na mriežku, potom vyklopte a pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.
Chlebíček z jogurtu a ríbezlí na tanieriku s vedľa položenými čerstvými ríbezľami.
www.crumbblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.