Čistá jednoduchosť! Tento múčnik je krásne mäkučký, ochutený citrónovou kôrou a červenými ríbezľami. Je sladký tak akurát, takže poteší aj tých, ktorí neholdujú príliš sladkým dezertom. Užite si ho!
Ingrediencie
- ½ šálky bieleho plnotučného jogurtu
- 1 hrnček cukru
- 3 veľké vajcia
- ½ šálky repkového oleja
- 1 a ½ šálky hladkej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- ¼ lyžičky soli
- 1 lyžica strúhanej citrónovej kôry
- 1 šálka čerstvých červených ríbezlí
Postup
- Predhrejte rúru na 175 stupňov Celzia.
- Formu na mini chlebíčky zľahka vymažte tukom a vysypte múkou.
- Vo veľkej mise šľahajte dohromady jogurt, cukor, vajcia a repkový olej, kým zmes hladká a dobre premiešaná.
- Pridajte múku, prášok do pečiva, soľ a citrónovú kôru a miešajte, kým nie je cesto hladké a hodvábne.
- Nalejte do pripravenej formy na mini chlebíčky a posypte červenými ríbezľami (použite asi 2 polievkové lyžice na chlebíček).
- Pečte v predhriatej rúre 25–30 minút, alebo pokiaľ nie sú okraje svetlo zlaté a po zapichnutí do stredu jedného chlebíčka nevyjde špáradlo čisté.
- Nechajte vychladnúť vo forme, ktorú dajte na 20 minút na mriežku, potom vyklopte a pred podávaním nechajte úplne vychladnúť.