Vynikajúci múčnik s posýpkou a červenými ríbezľami môžete servírovať akejkoľvek návšteve a môžete si byť istí, že si pochutí!
Ingrediencie
- 1/2 šálky plus 2/3 šálky cukru
- 3 šálky čerstvých červených ríbezlí, umytých a zbavených stopiek
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 2 šálky hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky soli
- 150 g masla, nakrájaného na kocky a chladeného
- 1 vajce
Postup
- Predhrejte rúru na 190 ° Celzia. V
- Vymažte 20 cm tortovú formu alebo formu 28×18 cm a dajte bokom.
- Vo veľkej mise jemne premiešajte 1/2 šálky cukru, ríbezle a kukuričný škrob.
- V samostatnej veľkej mise prešľahajte zvyšnú 2/3 šálky cukru, múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
- Pridajte kocky vychladnutého masla a vajcia a pomocou vidličky vmiešajte maslo a vajcia do múky.
- Po dokončení bude cesto drobivé s kúskami masla o veľkosti hrášku.
- 2/3 cesta vtlačte do pripravenej formy.
- Navrch dajte ríbezľovú zmes.
- Zvyšné cesto spojte do voľnej gule a potom ju rozdrobte na ríbezľovú zmes.
- Pečte 35-45 minút, kým povrch nezezlátne.