Drobenková buchta s červenými ríbezľami

Drobenková buchta s červenými ríbezľami

Vynikajúci múčnik s posýpkou a červenými ríbezľami môžete servírovať akejkoľvek návšteve a môžete si byť istí, že si pochutí!

Ingrediencie

  • 1/2 šálky plus 2/3 šálky cukru
  • 3 šálky čerstvých červených ríbezlí, umytých a zbavených stopiek
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 150 g masla, nakrájaného na kocky a chladeného
  • 1 vajce

Postup

  1. Predhrejte rúru na 190 ° Celzia. V
  2. Vymažte 20 cm tortovú formu alebo formu 28×18 cm a dajte bokom.
  3. Vo veľkej mise jemne premiešajte 1/2 šálky cukru, ríbezle a kukuričný škrob.
  4. V samostatnej veľkej mise prešľahajte zvyšnú 2/3 šálky cukru, múku, prášok do pečiva a soľ, kým sa všetko rovnomerne nespojí.
  5. Pridajte kocky vychladnutého masla a vajcia a pomocou vidličky vmiešajte maslo a vajcia do múky.
  6. Po dokončení bude cesto drobivé s kúskami masla o veľkosti hrášku.
  7. 2/3 cesta vtlačte do pripravenej formy.
  8. Navrch dajte ríbezľovú zmes.
  9. Zvyšné cesto spojte do voľnej gule a potom ju rozdrobte na ríbezľovú zmes.
  10. Pečte 35-45 minút, kým povrch nezezlátne.
Kus ríbezľové buchty s posýpkou položené na tanieriku s čerstvými ríbezľami.
www.katieatthekitchendoor.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.