Nie je nič lepšie ako kuracie mäso marinované v okorenenom gréckom jogurte s príjemnou chuťou citrónu a byliniek. Vyskúšajte to sami!
Ingrediencie
- cca 1100 g vykostených kuracích stehien bez kože (asi 7 stehien) alebo kuracích pŕs (asi 5)
Na jogurtovú marinádu:
- 2/3 šálky plnotučného gréckeho jogurtu
- 2 PL olivového oleja
- 2 lyžice citrónovej šťavy + 1 lyžička citrónovej kôry
- 1 PL lisovaného cesnaku
- 1 PL olúpaného a nasekaného čerstvého zázvoru
- 1 lyžička mletej rasce
- 1 lyžička mletého koriandra
- 1 lyžička papriky
- 1/4 lyžičky kajenského korenia
- 1/4 lyžičky škorice
- 1 lyžička soli a čerstvo mletého čierneho korenia (možno upraviť podľa chuti)
- 1/4 šálky nasekaného koriandra a ďalšie na servírovanie
Postup
- V mise prešľahajte jogurt, olivový olej, citrónovú šťavu, citrónovú kôru, cesnak, zázvor, rascu, koriander, papriku, kajenské korenie, škoricu, soľ, korenie a koriander.
- Vložte kura do uzatvárateľného mraziaceho vrecka.
- Kuracie mäso prelejte jogurtovou marinádou.
- Utesnite vrecko a zároveň vytlačte prebytočný vzduch.
- Kuracie mäso rovnomerne potrite marinádou.
- Nechajte v chladničke odpočinúť aspoň 2 hodiny (alebo až 8 hodín pri prsiach, 24 hodín u stehien).
- Predhrejte plynový gril na 220 stupňov.
- Grilovacie rošty očistite a ľahko potrite olejom (pomocou naolejovanej papierovej utierky a dlhých klieští).
- Grilujte kura, kým nebude prepečené, asi 5 až 7 minút z každej strany.
- Dobrú chuť!