Luxusné marinované kuracie paličky s balzamikom sú ľahkým jedlom, ktoré je ideálne pre každý deň v týždni. Doprajte si ho kedykoľvek aj vy!
Ingrediencie
- cca 1200 g kuracích paličiek
- 2/3 šálky balzamikového octu
- 3 lyžice avokádového oleja (alebo iného neutrálneho oleja, ako je olivový olej)
- 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
- 1 lyžica sušeného oregana
- 1 lyžička morskej soli
- 1/2 lyžičky korenia
Postup
- Zmiešajte balzamikový ocot, olej, cesnak, soľ, korenie a oregano do vrecka na zips alebo do misy a dobre premiešajte.
- Do marinády vložte tepelne neupravené kuracie paličky.
- Uzavrite vrecko na zips a opatrne s ním pretrepte, kým marináda nepokryje paličky rovnomerne.
- Pokiaľ používate misku, môžete kura vmiešať do marinády pomocou klieští.
- Marinované kuracie paličky vložte do chladničky, aby sa uležali.
- Každých pár hodín premiešajte kura v marináde.
- Pokiaľ je to možné, nechajte paličky v marináde 24 hodín.
- Predhrejte rúru na 220 °C.
- Plech vyložte papierom na pečenie a dajte rošt do hornej časti rúry.
- Vyberte každú marinovanú kuraciu paličku z vrecka a položte ich v jednej vrstve na rošt a uistite sa, že sa paličky navzájom nedotýkajú.
- Vložte kurča do rúry na 40-45 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
- Podávajte horúce a skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni v chladničke.