Kuracie paličky s marinádou z balzamika

Kuracie paličky s marinádou z balzamika

Luxusné marinované kuracie paličky s balzamikom sú ľahkým jedlom, ktoré je ideálne pre každý deň v týždni. Doprajte si ho kedykoľvek aj vy!

Ingrediencie

  • cca 1200 g kuracích paličiek
  • 2/3 šálky balzamikového octu
  • 3 lyžice avokádového oleja (alebo iného neutrálneho oleja, ako je olivový olej)
  • 5 strúčikov cesnaku, lisovaného
  • 1 lyžica sušeného oregana
  • 1 lyžička morskej soli
  • 1/2 lyžičky korenia

Postup

  1. Zmiešajte balzamikový ocot, olej, cesnak, soľ, korenie a oregano do vrecka na zips alebo do misy a dobre premiešajte.
  2. Do marinády vložte tepelne neupravené kuracie paličky.
  3. Uzavrite vrecko na zips a opatrne s ním pretrepte, kým marináda nepokryje paličky rovnomerne.
  4. Pokiaľ používate misku, môžete kura vmiešať do marinády pomocou klieští.
  5. Marinované kuracie paličky vložte do chladničky, aby sa uležali.
  6. Každých pár hodín premiešajte kura v marináde.
  7. Pokiaľ je to možné, nechajte paličky v marináde 24 hodín.
  8. Predhrejte rúru na 220 °C.
  9. Plech vyložte papierom na pečenie a dajte rošt do hornej časti rúry.
  10. Vyberte každú marinovanú kuraciu paličku z vrecka a položte ich v jednej vrstve na rošt a uistite sa, že sa paličky navzájom nedotýkajú.
  11. Vložte kurča do rúry na 40-45 minút alebo pokiaľ vnútorná teplota kurčaťa nedosiahne 74 °C.
  12. Podávajte horúce a skladujte vo vzduchotesnej nádobe až 3 dni v chladničke.
Pečené namarinované kuracie paličky v balzamiku servírované na tanieri.
www.simplyjillicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.