Studená Španielska polievka Salmorejo

Studená Španielska polievka Salmorejo

Táto polievka je vynikajúca do horúcich letných dní ako alternatíva ľahkého osviežujúceho obeda.

Ingrediencie:

  • 4 plátky starého chleba
  • 1 kg čerstvých paradajok
  • 1 veľký strúčik cesnaku
  • 2 lyžičky soli
  • 125 ml olivového oleja
  • 1 a 1/2 lyžice vínneho alebo jablčného octu

Postup:

  • Chleba nakrájajte na malé kocky a nechajte trošku preschnúť
  • Medzi tým čo bude osychať chlieb, nakrájajte paradajky na malé kocky
  • Paradajky dajte do stolného mixéra (ak nemáte stolný mixér, použite veľkú misu a mixujte tyčovým mixérom)
  • K paradajkám prelisujte cesnak, soľ a nasypte kocky chleba
  • Všetko premixujte dohromady na pyré, ochutnajte a podľa potreby dosoľte
  • Až budete mať všetko rozmixované na hladké pyré, začnite znova zmes pozvoľna mixovať a tenkým pramienkom prilievajte olivový olej a potom rovnakým spôsobom ocot
  • Po zamixovaní oleja a octu polievku ochutnajte, poprípade dochuťte ešte trochou octu
  • Polievka by nemala byť veľmi hustá, ak bude, tak ju môžete nariediť trochou studenej vody
  • Polievku pred podávaním nechajte vychladiť v chladničke minimálne 2 hodiny

Polievku podávajte s nasekanými bylinkami, sušenou šunkou, alebo vareným prepeličím vajcom.

Polievka v tanieri s vajcom a šunkou.
Zdroj: hola.com

Pokiaľ sa vám zdá klasická príprava pošírovaného vajcia zložitá, nezúfajte máme ro vás tip ako prípravu takého vajcia zjednodušiť.
Dajte si do misky fresh fóliu, do ktorej rozklepnete vajcia. Fresh fóliu s vajcom zaviažte a dajte do vriacej vody na 5 minút.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.