Ak máte doma sušené huby môžete ich do polievky pridať. Huby polievke dodajú skvelú chuť.
Ingrediencie:
- 6 plátkov starého chleba
- 20 g sušených húb
- 2 hrsti čerstvého špenátu
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1/2 lyžičky chilli vločiek
- 1 lyžička sušeného oregana
- 1/2 lyžičky sladkej papriky
- 250 ml zeleninového vývaru alebo vody
- 2 lyžice masla
- olivový olej
- soľ
- korenie
Postup:
- Sušené huby namočte do vody a dajte bokom
- Nakrájajte si cibuľu na kocky a prelisujte cesnak
- Vo veľkom hrnci rozpáľte olivový olej na ktorom opečte cibuľu a cesnak.
- Do hrnca ďalej nasypte chilli, oregano, sladkú papriku, soľ a korenie a opekajte kým sa korenie nerozvonia
- Z húb vyžmýkajte prebytočnú vodu a ak sú veľké, pokrájajte ich na kúsky, dajte do hrnca a opekajte asi 5 minút
- Po opečení húb pridajte špenát a zalejte zeleninovým vývarom
- Polievku priveďte do varu a nechajte variť asi 15 minút, kým huby nezmäknú
- Medzi tým čo sa varí základ na polievku si nakrájajte chleba na kúsky a opečte ho v inom hrnci na masle
- Až bude chlieb opečený, zalejte ho pripravenou polievkou a nechajte ešte asi 5 minút prevariť
Pri servírovaní môžete použiť na ozdobu opečené čerstvé huby.
Chuť polievky môžete pozdvihnúť opečením chleba na slanine.
Keď namiesto čerstvých paradajok použijete konzervované, môžete si polievku vychutnať počas celého roka.