Tieto zdravé lievance z kefíru a špaldovej múky sú chutné a nadýchané ako obláčiky. V kombinácii s čerstvým ovocím či kyslou smotanou a džemom vytvárajú v ústach úplne božskú chuť.
Ingrediencie
- 3 vajcia
- 1 a 3/4 šálky špaldovej múky
- 2 šálky nesladeného kefíru, izbovej teploty
- 1 a 1/2 lyžičky prášku do pečiva
- 1 lyžička vanilky
- olej na vyprážanie
- čerstvé bobuľovité ovocie na podávanie
Postup
- Vo veľkej mise vyšľahajte vajcia.
- Do odmerky pridajte kefír a prášok do pečiva a šľahajte do peny.
- Pridajte do vyšľahaných vajec.
- Postupne pridávajte múku, premiešajte a spojte a nechajte asi 10 minút odstáť.
- Liatinovú panvicu predhrejte na stredne vysokú teplotu.
- Na vyprážanie použite trochu kokosového oleja.
- Zmažte každý lievanček z každej strany asi 1–2 minúty dozlatista.
- Podávajte s čerstvým ovocím alebo kyslou smotanou a džemom.
Či už čerstvé alebo mrazené, čučoriedky sú jednou z najlepších surovín na pečenie. Vybrali sme pre vás tie najlepšie recepty na čučoriedkovú buchtu . Inšpirujte sa a skúste nejaký.