Tieto celozrnné lievančeky z vanilkového kefíru a banánov, potreté teplou zmesou javorového sirupu a arašidového masla, sú ľahučké a nadýchané, príjemne sladké a chuťovo úplne luxusné. Sú perfektné raňajkami, ktoré si vychutná celá rodina.
Ingrediencie
- 2 šálky celozrnnej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 lyžičky škorice
- 2 šálky vanilkového kefíru
- 2 vajcia
- 2 malé alebo 1 veľký banán, nakrájaný na plátky
- 2 lyžice masla
- 1/3 šálky javorového sirupu
- 1/3 šálky nesoleného krémového arašidového masla
Postup
- V strednej mise premiešajte múku, prášok do pečiva, jedlú sódu, soľ a škoricu.
- V malej miske premiešajte kefír a vajcia, kým sa nespoja.
- Pridajte plátky banánu.
- Mokré prísady pridajte k suchým a zľahka premiešajte.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
- Na každý lívanec pridajte na panvicu 1/4 šálky cesta a cesto rozprestrite zadnou stranou odmerky do okrúhleho tvaru.
- Vymažte, kým povrch lievancov nezačne bublať, asi 3 minúty.
- Obráťte lievance pomocou špachtle a smažte ďalšie 3 minúty, alebo kým druhá strana ľahko nezhnedne.
- Medzitým zmiešajte javorový sirup s arašidovým maslom a zmes zohrejte v rúre na cca 30 sekúnd.
- Lievance potrite teplou zmesou javorového sirupu a arašidového masla a ihneď podávajte.