Ovsené lievance s kefírom sú výdatné a neuveriteľne chutné. Navyše sú strašne jednoduché na prípravu, takže ich zvládne naozaj každý.
Ingrediencie
- 1 šálka ovsených vločiek
- 2 šálky kefíru (ochuteného alebo bez príchute)
- 1 šálka hladkej múky
- 1 lyžica medu
- 1 polievková lyžica prášku do pečiva
- ½ čajovej lyžičky soli
- 1 lyžica chia semienok
- 2 vajcia
- ¼ šálky avokádového oleja
- suroviny na servírovanie podľa vášho výberu
Postup
- V miske zmiešajte ovsené vločky a kefír a dajte bokom.
- V mise alebo odmerke rozšľahajte vajcia, olej a med.
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
- Pridajte vaječnú zmes k múčnej zmesi a dobre premiešajte.
- Pridajte zmes ovsených vločiek/kefíru a dobre premiešajte.
- Pridajte chia semienka a premiešajte.
- Panvicu rozohrejte na strednom ohni.
- Akonáhle je horúca, pridajte asi 2 lyžičky masla.
- Do panvice nalejte asi ⅓ šálky cesta (na lívanček).
- Vymažte (3–5 minút), kým nebude horná časť lievance bublinková.
- Otočte a osmažte druhú stranu.
- Hotové lievance vyberte z panvice.
- Umiestnite na žiaruvzdorný servírovací plech a vložte do teplej rúry, kým všetky nebudete mať hotové všetky lievančeky.
- Podávajte s ovocím či polevami podľa výberu.
- Nechajte si chutiť!