Letné závitky s arašidovou omáčkou

Letné závitky s arašidovou omáčkou

Tieto domáce závitky s krevetami sú perfektným ľahkým predjedlom alebo obedom, najmä keď sú namočené v luxusnej arašidovej omáčke.

Ingrediencie

Na letné závitky:

  • 85 g ryžových rezancov vermicelli
  • 12 veľkých kreviet, olúpaných
  • 1 veľká mrkva, nakrájaná na rezančeky julienne
  • 2 uhorky, nakrájané na rezančeky julienne
  • 230 g pekinskej kapusty, nakrájanej na tenké plátky
  • 1 lyžica rybej omáčky
  • rybia omáčka
  • 1 lyžica trstinového cukru
  • 1/4 šálky ryžového octu
  • 12 veľkých listov ryžového papiera
  • 2 lyžice čiernych sezamových semienok
  • 12 lístkov čerstvej mäty
  • 12 lístkov čerstvej bazalky

Na arašidovú omáčku:

  • 1/2 šálky hladkého arašidového masla
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • 2 lyžice ryžového octu
  • 1 strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 lyžica strúhaného zázvoru
  • 4 lyžice vriacej vody
  • 1/4 šálky drvených a opražených arašidov na podávanie

Postup

  1. Dajte rezance do žiaruvzdornej misy, zalejte vriacou vodou, nechajte odstáť asi 5 minút, alebo kým nezmäknú a potom zlejte.
  2. Pomocou kuchynských nožníc nakrájajte rezance na ľubovoľnú dĺžku.
  3. Medzitým varte krevety v osolenej vriacej vode, kým nezružovie a nespriehľadní.
  4. Opláchnite krevety pod studenou vodou a potom ich pozdĺžne rozkrojte na polovicu.
  5. V strednej mise zmiešajte rezance, mrkvu, uhorku, kapustu, rybiu omáčku, cukor a ocot.
  6. Jemne premiešajte.
  7. Dajte list ryžového papiera do strednej misky s teplou vodou a nechajte ho tam, kým nezmäkne.
  8. Opatrne papier vyberte z vody a položte ho na kuchynskú dosku pokrytú utierkou tak, aby roh smeroval k vám.
  9. Dajte časť zeleninovej náplne vodorovne do stredu listu, na zeleninu položte jeden list mäty, jeden list bazalky, 3 polovice kreviet a sezamové semienka.
  10. Preložte rohový bod smerom k sebe hore cez výplň.
  11. Zarolujte závitok tak, aby bola náplň zakrytá a zložte strany.
  12. Opakujte so zvyšnými listami.
  13. Pripravte si arašidovú omáčku.
  14. Arašidové maslo, sójovú omáčku, ocot, cesnak, zázvor a vriacu vodu vyšľahajte dohladka.
  15. Posypte arašidy a sezamovými semienkami a podávajte spolu so závitkami.
Vietnamské letné rolky plnené zeleninou, ryžovými rezancami a krevetami servírované s arašidovou omáčkou.
www.delish.com

Inšpirujte sa aj našimi ďalšími receptami na jarné závitky a vytvorte si pri stole kúzelnú ázijskú atmosféru! Vytvorte si pri stole atmosféru Ázie.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.