Vietnamské vyprážané rolky Nem Ran

Vietnamské vyprážané rolky Nem Ran

Vietnamské vyprážané jarné závitky sú krásne chrumkavé zvonku a vo vnútri vás prekvapí lahodná náplň. Tento pokrm patrí medzi tradičné vietnamské jedlá a my vám prinášame tipy, ako si ich hravo môžete pripraviť aj vy.

Ingrediencie

  • 14 g sušených húb Judášovo ucho
  • 50 g sušených sklenených rezancov
  • 27 g surových olúpaných kreviet
  • 300 g mletého bravčového mäsa
  • 100 g fazuľových klíčkov
  • 30 g mrkvy, nakrájané na rezančeky julienne
  • 2 a 1/2 lyžice nasekané šalotky
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 a 1/2 lyžičky čierneho korenia
  • 1 čajová lyžička rybej omáčky
  • 2 stredné až veľké vajcia
  • 1 šálka vody
  • 1/8 lyžičky ryžového octu
  • 16-18 ryžového papiera na jarné závitky
  • olej na vyprážanie

Postup

  1. Namočte sušené huby do horúcej vody na 5 minút, potom ich nakrájajte na prúžky julienne.
  2. Sklenené rezance namočte do vody izbovej teploty asi na 20 minút.
  3. Akonáhle zmäknú, nakrájajte ich na kratšie kúsky, asi 5 až 7 cm dlhé.
  4. Nakrájajte krevety na menšie kúsky.
  5. Do mixéra vložte kúsky kreviet a mleté ​​bravčové mäso.
  6. Potom pridajte huby, fazuľové klíčky, mrkva, sklenené rezance, šalotku, soľ, korenie a rybiu omáčku a všetko premixujte.
  7. Potom pridajte 2 vajcia a dobre premiešajte.
  8. Do malej misky pridajte asi 1 šálku vody a pár kvapiek ryžového octu (asi 1/8 čajovej lyžičky).
  9. Dajte ryžový papier na čistú dosku a končekmi prstov ho navlhčite trochou vody z misky.
  10. Akonáhle je papier poddajný, položte do hornej časti asi 2 a ½ polievkovej lyžice náplne.
  11. Náplň vytvarujte do tvaru guľatiny, potom ľavú a pravú stranu ryžového papiera preložte cez náplň.
  12. Sklopte hornú časť papiera a potom ho zrolujte od seba.
  13. Pokračujte v príprave závitkov, kým nespotrebujete všetku náplň.
  14. Zahrejte panvicu na strednú teplotu.
  15. Akonáhle je panvica horúca, rozohrejte veľké množstvo oleja.
  16. Keď je olej horúci, pridajte jarné závitky a smažte v jednej vrstve.
  17. Po pridaní závitkov možno budete musieť mierne zvýšiť plameň, aby bol olej horúci a prebublával.
  18. Vymažte 4-5 minút, kým nie je vonkajšia časť ľahko zlatistá, otočte raz alebo dvakrát.
  19. Preneste na drôtený stojan alebo krátko položte na papierový uterák, aby absorboval prebytočný olej.
  20. Rolky nechajte 5-10 minút vychladnúť.
  21. Potom olej znovu rozohrejte na strednom ohni a závitky smažte druhýkrát.
  22. Tentokrát použite o niečo vyššiu teplotu ako prvýkrát.
  23. Vymažte 2–3 minúty, kým nie je vonkajšia strana sýto zlatá a chrumkavá.
  24. Pred podávaním preložte na drôtený rošt alebo krátko položte na papierový uterák, aby absorboval prebytočný olej.
  25. Dobrú chuť!
Vyprážané závitky servírované na oválnom tanieri s vedľa položenou zálievkou.
www.delightfulplate.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.