Mleté hovädzie mäso zabalené do betelových listov je skvelé vietnamské predjedlo, ktoré je perfektné na zdieľanie s priateľmi a rodinou.
Ingrediencie
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 2 lyžičky kari
- 1 lyžička kryštálového cukru
- 1 lyžička korenia
- 1 lyžička soli
- 1 polievková lyžica rybej omáčky
- 2 nasekané strúčiky cesnaku
- 1 nasekaná šalotka
- 1 nasekaná stonka citrónovej trávy
- 40 betelových listov (zoženiete napr. v Sape)
Postup
- Nastavte si rúru na grilovanie a predhrejte ju.
- Pridajte všetky ingrediencie na závitky do veľkej misy.
- Premiešajte rukami a nechajte marinovať 10 minút.
- Položte betelový list naplocho na tanier matnou stranou nahor.
- 1–2 lyžice mäsa stočte do tvaru malej klobásy a pridajte na list.
- Mäso umiestnite bližšie k špicatej strane listu.
- Rolujte závitky tak ako by ste rolovali vaječné závitky.
- Závitky dajte na špajle.
- Tento postup opakujte, kým vám nedôjde mäso alebo listy Bételu.
- Špajle dajte na plech pokrytý alobalom.
- Pečte 6–8 minút a obracajte ich každé 2 minúty, aby sa listy nepripálili.
- Nezabudnite umiestniť plech na pečenie do hornej tretiny rúry.
- Podávajte hneď po dopečení.