Betelové závitky Bo La Lot s hovädzím

Betelové závitky Bo La Lot s hovädzím

Mleté hovädzie mäso zabalené do betelových listov je skvelé vietnamské predjedlo, ktoré je perfektné na zdieľanie s priateľmi a rodinou.

Ingrediencie

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa
  • 2 lyžičky kari
  • 1 lyžička kryštálového cukru
  • 1 lyžička korenia
  • 1 lyžička soli
  • 1 polievková lyžica rybej omáčky
  • 2 nasekané strúčiky cesnaku
  • 1 nasekaná šalotka
  • 1 nasekaná stonka citrónovej trávy
  • 40 betelových listov (zoženiete napr. v Sape)

Postup

  1. Nastavte si rúru na grilovanie a predhrejte ju.
  2. Pridajte všetky ingrediencie na závitky do veľkej misy.
  3. Premiešajte rukami a nechajte marinovať 10 minút.
  4. Položte betelový list naplocho na tanier matnou stranou nahor.
  5. 1–2 lyžice mäsa stočte do tvaru malej klobásy a pridajte na list.
  6. Mäso umiestnite bližšie k špicatej strane listu.
  7. Rolujte závitky tak ako by ste rolovali vaječné závitky.
  8. Závitky dajte na špajle.
  9. Tento postup opakujte, kým vám nedôjde mäso alebo listy Bételu.
  10. Špajle dajte na plech pokrytý alobalom.
  11. Pečte 6–8 minút a obracajte ich každé 2 minúty, aby sa listy nepripálili.
  12. Nezabudnite umiestniť plech na pečenie do hornej tretiny rúry.
  13. Podávajte hneď po dopečení.
Betelové rolky plnené mletým hovädzím mäsom servírované na tanieri s vedľa položenou zeleninou.
www.cooking-therapy.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.