Vietnamské hovädzie rolky Pho Cuon

Vietnamské hovädzie rolky Pho Cuon

Pho Cuon sú rezance Pho plnené hovädzím mäsom, šalátom a množstvom rôznych druhov byliniek. V kombinácii s ľahkým dresingom z rybej omáčky, octu, cukru, cesnaku a chilli sa jedná o úplnú lahôdku, ktorou sa nebudete musieť hanbiť servírovať ako predjedlo či hlavné jedlo.

Ingrediencie

  • 500 gramov hovädzieho mäsa, nakrájaného na tenké plátky (roštená, flank steak)
  • 1 celý ľadový šalát
  • 1 balíček koriandra
  • 1 alebo 2 mrkvy
  • ¼ lyžičky soli (alebo podľa chuti)
  • 1/8 lyžičky korenia (alebo môžete dať viac, ak chcete)
  • 1 čajová lyžička korenia piatich vôní
  • 1 a ½ lyžice lisovaného cesnaku
  • 5 lyžíc rastlinného oleja
  • 1 balíček ryžového papiera (stredná veľkosť – 22 cm)

Na zálievku:

  • ¾ šálky rybej omáčky
  • ½ šálky kryštálového cukru
  • ½ šálky ryžového octu
  • 2 litre vody
  • 1 lyžica lisovaného cesnaku
  • 1 lyžička nasekaného chilli (alebo podľa chuti)

Postup

  1. Namarinujte hovädzie mäso so soľou, korením, cesnakom (1 polievková lyžica), korením piatich vôní a asi 2 lyžicami rastlinného oleja.
  2. Takto namarinované mäso nechajte odležať v chladničke asi 20 minút.
  3. Šalát a koriander očistite a dajte bokom.
  4. Rozohrejte panvicu a nalejte na ňu 2-3 lyžice oleja.
  5. Vložte zvyšok lisovaného cesnaku a restujte asi 30 sekúnd alebo do zlatista.
  6. Do panvice vložte všetko marinované hovädzie mäso a miešajte asi 1 minútu.
  7. Hovädzie mäso neprevarte.
  8. V prípade potreby znovu dochuťte soľou a korením.
  9. Odložte bokom.
  10. Ryžový papier namočte na niekoľko sekúnd do teplej vody (namočte jeden po druhom) a dajte na tanier.
  11. Za niekoľko sekúnd bude ryžový papier mäkký.
  12. Dajte na papier malý kúsok šalátu, trochu koriandra a 3-4 kúsky hovädzieho mäsa a potom závitok pevne zrolujte.
  13. Pripravte si zálievku.
  14. Mrkva nakrájajte na tenké plátky a pridajte 1 lyžičku soli.
  15. Nechajte takto asi 20 minút bokom.
  16. Potom mrkva opláchnite a vložte do misy.
  17. Do malého hrnca dajte vodu, rybiu omáčku, kryštálový cukor a priveďte do varu.
  18. Potom vypnite oheň a pridajte ocot, lisovaný cesnak a nasekané chilli.
  19. Zálievku ochutnajte.
  20. Mala byť trochu slaná, ale zároveň kyslá a sladká.
  21. Nakoniec do zálievky pridajte mrkvu a servírujte spolu so závitkami.
Ryžové závitky plnené mäsom a šalátom servírované na tanieri naskladané na sebe.
www.en.candycancook.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.