Ryžové závitky s bravčovou náplňou

Ryžové závitky s bravčovou náplňou

Či tieto jednoduché vietnamské rolky pripravíte pre rodinu alebo ako pohostenie na party, budú jednoducho nezabudnuteľné! Z náplne z čerstvých byliniek, bravčového bôčika a bravčovej kože budete nadšení.

Ingrediencie

Na bravčové mäso:

  • 700 g bravčového bôčika
  • 1/2 lyžice korenia
  • 2 lyžice soli
  • 1/2 lyžice kuracieho bujónu
  • 2 lyžice ustricovej omáčky
  • 1/2 lyžice svetlej sójovej omáčky
  • 4 strúčiky cesnaku, jemne nasekané

Na bravčovú kožu:

  • 500 g strúhanej bravčovej kože
  • 1 polievková lyžica soli
  • 1 a 1/2 lyžice octu
  • voda

Na závitky:

  • 150 g jazmínovej ryže
  • 1 a 1/2 polievkové lyžice soli alebo podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na vyprážanie
  • ryžový papier
  • mäta
  • perilla
  • ľadový šalát
  • koriander

Postup

  1. Bravčový buček (nakrájaný na kúsky o veľkosti 1 cm) namarinujte vo svetlej sójovej omáčke, ustrícovej omáčke, soli, kuracom bujóne, cesnaku a koreni po dobu najmenej 20 minút.
  2. Nastrúhanú bravčovú kožu 2krát umyte v studenej vode, aby ste odstránili nečistoty, potom na 10 minút namočte do novej dávky vody s octom a soľou.
  3. Zlejte a osušte ju.
  4. Ryžu opražte do zlatista na miernom ohni a potom ju nechajte vychladnúť.
  5. Pomocou kuchynského robota rozomeľte opečenú ryžu na jemno tak, aby pripomínala prášok.
  6. Na strednom až vysokom ohni pridajte do panvice olej a marinované mäso na ňom restujte 5 minút z každej strany alebo pokiaľ nebude prepečené a zlaté.
  7. Každý kus vyberte a nakrájajte na tenké prúžky o veľkosti 5 mm.
  8. Nastrúhanú bravčovú kožu zmiešajte s ryžovým práškom, nakrájaným mäsom a soľou.
  9. Voliteľne ešte vmiešajte omáčku vzniknutú z mäsa na panvici.
  10. Pripravte si všetky ingrediencie na závitky na dosah ruky.
  11. Budete tiež potrebovať misku horúcej vody a dva taniere väčšie ako ryžový papier.
  12. Papier rýchlo ponorte do horúcej vody tak, aby bol celý zakrytý vodou, potom ho položte na tanier.
  13. Keď zmäkne, dajte naň bylinky smerom k spodnej polovici papiera.
  14. Na bylinky naložte bravčovú zmes tak, aby ich pridržala.
  15. Nedávajte príliš veľa náplne, inak sa vám závitky budú ťažšie baliť.
  16. Vytiahnite spodnú časť ryžového papiera nahor tak, aby pokryla náplň.
  17. Preložte obe strany, kým medzi preloženými stranami a náplňou nebude medzera.
  18. Rolujte odspodu hore až do konca a pevne zatlačte, aby sa vytvoril pevný závitok.
  19. Podávajte čerstvé s vietnamskou omáčkou!
Ryžové závitky plnené bravčovým bôčikom a bravčovou kožou servírované na šaláte s vedľa položenými rezancami a omáčkou.
www.wokandkin.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.