Tento recept je jednoduchý a výsledok veľmi chutný. Nepotrebujete maslo a napriek tomu je dokonale lahodný. Uvidíte, že vás tento kakaový múčnik uchváti.
Ingrediencie:
- 2 hrnčeky cukru múčka
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 2 lyžičky jedlej sódy
- 1/2 lyžičky soli
- 1/2 hrnčeka holandského kakaa
- 2 hrnčeky vody
- 1 hrnček rastlinného oleja
- 2 lyžice bieleho octu
- 1 – 2 lyžičky vanilkového extraktu
Postup:
- Najskôr začneme tým, že si predhrejeme rúru na 175 stupňov a guľatú formu vyložíme papierom na pečenie.
- Vo veľkej miske zmiešame cukor, múku, jedlú sódu, soľ a kakao, teda suché suroviny.
- Potom prilejeme vodu, rastlinný olej, ocot a vanilku. Našľaháme vareškou alebo metlou, až pokiaľ nie je cesto pekne hladké.
- Nalejeme do pripravenej formy a vložíme do predhriatej rúry.
- Pečieme 40 minút. Na konci pečenia skontrolujeme pomocou špajle, či je cesto prepečené.
- Ak áno, vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
- Potom buchtu vyklopíme z formy a pocukrujeme. Kto chce, môže namiesto cukru použiť čokoládovú polevu.