Olejový múčnik s ovocím

Olejový múčnik s ovocím

Táto vynikajúca olejová buchta je úžasne jemná, vláčna a vďaka extra panenskému oleju má úplne nezameniteľnú chuť. Je to skvelá buchta na posedenie pri čaji.

Ingrediencie:

  • 225 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 150 g krupicového cukru
  • 150 ml extra panenského olivového oleja (kto nemá, použije rastlinný)
  • 2 vajcia
  • 3 lyžice mlieka
  • 450 g mixovaného sušeného ovocia (hrozienka, papaya, marhule atď.)

Postup:

  • Pripravíme si tortovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 170 stupňov.
  • Múku s práškom do pečiva preosejeme do misky a prisypeme cukor. Dôkladne zamiešame.
  • V odmerke zmiešame olej, vajcia aj mlieko a primiešame k múke.
  • Nakoniec prisypeme sušené ovocie a naposledy premiešame.
  • Vlejeme do formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 1 hodinu, potom stiahneme teplotu nie 150 stupňov a pečieme ešte cca 50 minút.
  • Keď bude povrch buchty veľmi rýchlo hnednúť, prikryjeme ho alobalom.
  • Špajlí overíme, aby cesto nelepilo a ak je všetko v poriadku, môžeme vybrať z rúry.
  • Nevyklápame ho von a necháme vychladnúť vo forme.
  • Po úplnom vychladnutí odstránime formu a môžeme servírovať.
Ovocná torta pripravená z oleja.
Zdroj: https://www.gardenteacakesandme.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.