Buchta z jogurtu a medu s olejom

Buchta z jogurtu a medu s olejom

Pokiaľ uprednostňujete maslo a nedáte naň dopustiť, potom po ochutnaní tejto olejovej buchty zmeníte názor.

Bude sa vám v ústach rozplývať a pokojne ju zjete aj celú na posedenie. Postará sa o to vhodný výber surovín, vďaka ktorým je výsledný múčnik dokonale vláčny.

Ingrediencie:

  • 2/3 hrnčeka extra panenského olivového oleja
  • 2/3 hrnčeka medu
  • 1 polievková lyžica jemne nasekaného čerstvého tymiánu
  • 1 lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  • 3 veľké vajcia
  • 1 1/2 hrnčeka polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky soli

Postup:

  • Predhrejeme si rúru na 170 stupňov a nachystáme formu na tortu, ale pokojne aj na biskupský chlebíček atď., záleží na to, čo máme po ruke.
  • Vo veľkej miske zmiešame jogurt, med, olivový olej, tymian a citrónovú kôru.
  • Po jednom zašľaháme vajcia a prisypeme múku, prášok do pečiva, jedlú sódu i soľ.
  • Dôkladne zamiešame, aby vzniklo hladké cesto a to pomocou kuchynskej stierky/špachtľa preložíme do formy na pečenie, ktorú vystriekame sprejom na pečenie alebo vyložíme papierom na pečenie.
  • Pečieme zhruba 40 – 45 minút a potom vyberieme hotovú buchtu z rúry a necháme 10 minút odpočinúť, až potom ju vyberieme z formy.
  • Potom opatrne vyberieme z formy, dáme na kuchynskú mriežku a necháme úplne vychladnúť.
  • Servírujeme tak ako ich, prípadne môžeme pocukrovať, poliať polevou alebo na to dať kopček obľúbenej zmrzliny.
Múčnik z extra panenského olivového oleja s chuťou medu a jogurtu.
Zdroj: https://latourangelle.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.