Thajská polievka pho

Thajská polievka pho

Tento variant obsahuje niekoľko ingrediencií, ktoré sa v tradičnej vero nepoužívajú, napríklad šampiňóny, paradajky či krevety.

Ingrediencie:

  • 4 šálky kuracieho vývaru
  • 1 cibuľa
  • 1 šálka šampiňónov
  • 2 veľké paradajky
  • 1/2 šálky cherry paradajok
  • 6 PL citrónovej šťavy
  • 1 PL chilli pasty
  • 3 PL rybie omáčky
  • 10 kreviet
  • 150 g ryžových rezancov
  • 1 chilli paprička
  • nasekaný koriander
  • thajská bazalka
  • fazuľové klíčky
  • paprička jalapeno
  • soľ, korenie

Postup:

  1. Cibuľu, šampiňóny, paradajky a cherry paradajky nakrájajte na plátky.
  2. V hrnci priveďte do varu kurací vývar.
  3. Nakrájanú cibuľu a šampiňóny pridajte do vývaru. Občas ich premiešajte a varte, kým nezmäknú.
  4. Pridajte citrónovú šťavu, chilli pastu a rybiu omáčku.
  5. Dôkladne premiešajte a podľa chuti pridajte ďalšie korenie.
  6. Potom pridajte nakrájané paradajky a varte, kým nezmäknú.
  7. V medziobdobí v malom hrnci dajte variť vodu. Akonáhle voda začne vrieť, ponorte do nej rezance asi na 10-15 sekúnd, kým nezmäknú, a potom ich vyberte.
  8. Ak budete rezance podávať ihneď, potom ich vložte do misy. Pokiaľ nie, prepláchnite rezance studenou vodou, aby sa nerozvarili.
  9. Do vriacej polievky pridajte cherry paradajky a krevety.
  10. Varte, kým krevety nezmenia farbu na oranžovú a prestanú byť priesvitné.
  11. Hotovú polievku prelejte naberačkou cez rezance.
  12. Polievku pho ozdobte bazalkou, koriandrom, fazuľovými klíčkami a papričkou jalapeno.
Thajská rezancová polievka s krevetami.
zdroj: cookingwithwallflower.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.