Tradičné nepečené vianočné pečivo, ktoré miluje predovšetkým mužská časť rodiny.
Ingrediencie:
- 500 g rozdrvených piškótov
- 200 g cukru múčka
- 200 g masla
- 6 PL mlieka
- 6 PL rumu
- 3 PL kakaa
- 1 balíček piškótov na spodnú časť osích hniezd
Náplň
- 200 g cukru múčka
- 200 g masla
- 3 žĺtky
- 3 kvapky rumovej esencie
Postup
- Z rozdrvených piškót, cukru, masla, mlieka, rumu a kakaa pomocou kuchynského mixéra pripravte cesto.
- Suroviny na náplň vyšľahajte pomocou mixéra do krémovej konzistencie.
- Formičky na osie hniezda si vysypte malým množstvom práškového cukru.
- Ručne do nich následne vtlačte cesto.
- Potom v strede každého úľa urobte prstom či koncom varešky jamku.
- Tento jamku naplňte krémovou náplňou.
- Osie hniezdo uzavrite celým piškótom.
- Vyklopte z formičky a nechajte stuhnúť.
Chcete vyskúšať aj ďalšie verzie včelích úľov? Naše recepty na osie hniezda majú mnoho podôb.