Táto pochúťka je vynikajúcou zmesou likéru, čokolády, orechov a sušienok. Jednoduché, rýchle a veľmi chutné pečivo, ktoré môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu.
Ingrediencie:
- 1 šálka rozpustenej horkej čokolády
- 1/2 šálky práškového cukru
- 1/2 šálky rumu
- 3 šálky rozdrvených vanilkových oblátok alebo „nevydarených“ a rozlámaných kúskov vanilkových cukroviniek
- 1 šálka mletých vlašských orechov
- 3 PL kukuričného sirupu
- 1/2 čajovej lyžičky vanilkového extraktu
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/3 šálky rozmanitých vianočných posypiek
Postup:
- Čokoládu najprv rozpustite vo vodnom kúpeli.
- Do rozpustenej čokolády cez sitko alebo sitko nasypte práškový cukor a dokonale ho do čokolády vmiešajte.
- Následne do zmesi vlejte rum, kukuričný sirup a vanilku.
- Všetko zmiešajte dohromady a miešajte, pokiaľ nie je zmes hladká.
- V samostatnej miske zmiešajte rozdrvené vanilkové oblátky alebo cukrovinky a mletými vlašskými orechmi a soľou.
- Ich zmes vmiešajte do čokoládovej zmesi.
- Zmes prikryte a dajte zmes na 30 minút do chladničky.
- Z vychladenej zmesi vytvorte guličky o veľkosti približne jedného a pol centimetra.
- Každú rumovú guľôčku vložte do posypiek a následne opäť dajte stuhnúť do chladničky.
Z hľadiska tuku sa pri príprave vianočného pečiva používa predovšetkým maslo alebo hera. Nejde ale o jedinú možnosť. Vyskúšajte naše rozmanité recepty na sadlové pečivo ako od babičky.