Makové vianočné pečivo s marcipánom

Makové vianočné pečivo s marcipánom

Tradičné nemecké pečivo, v ktorom sa prelína chuť marcipánu, maku a slivkového lekváru.

Ingrediencie:

  • 350 g marcipánu
  • 150 g masla
  • 75 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 50 g kukuričného škrobu
  • 50 g mletého maku
  • 1 vajce
  • 1/4 čajovej lyžičky mandľovej esencie
  • štipka soli
  • 200 g slivkového lekváru
  • 2 PL rumu

Postup:

  1. Nastrúhajte 50 gramov marcipánu.
  2. V mixéri šľahajte maslo s nastrúhaným marcipánom asi 3 minúty.
  3. Pridajte práškový cukor, mandľovú esenciu a soľ. Šľahajte asi 2 minúty.
  4. Pridajte vajcia a miešajte, kým sa nespoja.
  5. Zmiešajte múku, kukuričný škrob a mak.
  6. Suchú zmes pridajte do maslovej zmesi a miešajte, kým sa nespoja.
  7. Vypracujte v cesto, ktorá následne zabaľte do potravinovej fólie a dajte na dve hodiny do chladničky.
  8. Predhrejte rúru na 170°C a plechy vyložte papierom na pečenie.
  9. Vyvaľkajte cesto na hrúbku asi 3-4 mm a vykrajujte okrúhlym vykrajovačom cukroviniek.
  10. Pečte približne 8 minút.
  11. Keď makové vianočné pečivo chladne, zmiešajte slivkový lekvár s rumom.
  12. Zvyšný marcipán rozvaľkajte na povrchu posypanom práškovým cukrom a rovnakým vykrajovačom, ktorý ste použili na cesto na sušienky, vykrajujte kolieska.
  13. Na jedno makové pečivo rozotrite malé množstvo lekváru, položte na ne marcipánové koliesko, na marcipán rozotrite ešte trochu lekváru a priklopte ďalším makovým pečivom.
Vianočné sušienky s makom a marcipánom.
zdroj: cinnamonandcoriander.com

Myslíte si, že sa víno patrí k Vianociam predovšetkým vo svojej varenej podobe? Mýlite sa, pridať ho môžete aj do vínových cukroviniek .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.