Na čo si dať pri pečení vianočných cukroviniek?

Na čo si dať pri pečení vianočných cukroviniek?

Všetky recepty na vianočné pečivo väčšinou obsahujú dobu pečenia, ale v praxi vždy rešpektujte skúsenosti so svojou vlastnou rúrou. Inak sa tiež chová rúra plynová, inak elektrická.

  • Jedným z typických problémov, ktoré môžu s pečením súvisieť, je, že po upečení nejde cukroví vyklopiť z formičiek, napríklad prácne alebo orechy. Pokiaľ k tomu dôjde, postavte tieto formičky ešte horúce na mokrú utierku, po chvíľke pôjdu ľahko vyklopiť.
  • Pokiaľ plánujete pečivo, ktoré pečiete vo formičkách, napríklad košíčky, následne plniť, pred vložením do rúry cesto zľahka prepichnite. Vďaka tomuto triku pri pečení cesto nevybehne a pre vás bude následné plnenie jednoduchšie.
  • Pokiaľ sa vám z nejakých dôvodov cesto pri váľaní lepí na valček, je lepšie váľať ho cez igelitové vrecko alebo papier na pečenie.
  • Dnešné rúry bez problémov umožňujú pečenie troch plechov naraz. Počas pečenia je ale vhodné plechy občas vymeniť, pretože pozícia plechu môže mať samozrejme vplyv na intenzitu pečenia.
  • Plechy vždy vyložte papierom na pečenie alebo ich zľahka potrite tukom, aby sa cukroví nepripieklo. Skvelý je aj olej v spreji, stačí im ľahko nastriekať plech či formičky.
  • Plechy vkladajte vždy až do plne predhriatej rúry.
  • Počas pečenia dvierka rúry otvárajte čo najmenej.
  • Horúce pečivo po upečení odstráňte z plechu na tácky či taniere, pokiaľ možno len v jednej vrstve.
  • Občas sa môže stať, že niektoré kúsky cukroví sa rozlomia alebo inak nepovedú. Žiadny problém, je možné ich veľmi ľahko využiť pri príprave rôznych nepečených druhov.
Plech s formičkami na pečivo.
zdroj:svetcukrarov.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.