Kuracia tikka masala s ryžou

Kuracia tikka masala s ryžou

Tikka masala zvládne uvariť doma naozaj každý. Stačí na to jediná hlboká panvica a pár nevyhnutných ingrediencií.

Ingrediencie (marináda)

  • 800g kuracích kúskov
  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • 1,5 lyžice mletého cesnaku
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 2 čajové lyžičky garam masala
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička mletej rasce
  • 1 čajová lyžička chilli prášku
  • 1 čajová lyžička soli

Ingrediencie na omáčku

  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 2 lyžice masla
  • 1 cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 strúčiky jemne nasekaného cesnaku
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1,5 čajovej lyžičky garam masala
  • 1,5 čajovej lyžičky mletej rasce
  • 1 čajová lyžička kurkumy
  • 1 čajová lyžička mletého koriandra
  • 400g paradajkového pretlaku
  • 1 čajová lyžička chilli prášku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 150ml smotany
  • 1 čajová lyžička trstinového cukru
  • V prípade potreby 1/4 hrnčeka vody
  • Čerstvý koriander na ozdobu

Postup

  • V miske zmiešajte kuracie kúsky so všetkými ingredienciami potrebnými na kuraciu marinádu.
  • Nechajte marinovať najlepšie hodinu v chladničke. Minimálne však na 10 minút.
  • Vo veľkej panvici/hrnci zohrejte olej, na ktorom osmažte marinované kuracie kúsky. Restujte do zlatista asi 3 minúty z každej strany. Potom mäso odložte nabok.
  • Na rovnakej panvici rozpustite maslo a osmažte cibuľku. Pridajte cesnak, zázvor a restujte asi 1 minútu.
  • Potom pridajte garam masala, rascu, kurkumu, koriander a za občasného miešania restujte asi 20 sekúnd.
  • Do panvice prilejte paradajkový pretlak, chilli prášok a soľ. Nechajte dusiť asi 10-15 minút, občas premiešajte, kým omáčka nezhustne.
  • Smotanu si zmiešajte s cukrom a prilejte do omáčky. Tiež pridajte späť kura aj so šťavami a duste ďalších 8-10 minút, kým omáčka nebubla a kura sa nevarí.
  • Pokiaľ je omáčka príliš hustá, prilejte trochu vody na zriedenie.
  • Uvarte si ryžu podľa pokynov na obale a podávajte s omáčkou, posypanej čerstvým koriandrom.
Kúsky mäsa s omáčkou na indický spôsob.
Zdroj: cafedelites.com

Zostalo vám bravčové mäso? Výborne. Použite ho do niektorého z receptov na bravčové rizoto .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.