Ideálnym mäsom na bravčovú tikka masala je práve bravčová bábika.
Ingrediencie na pastu tikka masala
- 2 strúčiky cesnaku
- 3cm čerstvého zázvoru
- 1 čajová lyžička mletého korenia
- 1 lyžica údené papriky
- 1 čajová lyžička mletej rasce
- 1 čajová lyžička semien koriandra
- 1 čajová lyžička semien feniklu
- 1/2 čajovej lyžičky mletého kardamómu
Ingrediencie na bravčovú marinádu
- 1 téglik bieleho jogurtu
- 2 lyžice karí pasty tikka masala
- Soľ a korenie
- 600g bravčové bábiky nakrájané na 3cm kúsky
Ingrediencie na omáčku
- 2 čajové lyžičky olivového oleja
- 3 lyžice masla
- 1/3 hrnčeka vyššie uvedenej pasty Tikka Masala
- 1 hrnček vody
- 150ml smotany na šľahanie
- 3 veľké paradajky nakrájané na kocky (alebo paradajkový pretlak)
- Morská soľ podľa chuti
- Koriander, na ozdobu
Postup
- Najprv si olúpte cesnak a zázvor a odložte ich nabok.
- Vo veľkej panvici opečte všetky ingrediencie na pastu a potom odstavte. Vložte korenie do mlynčeka či mažiara a mlajte, kým nebudete mať jemný prášok.
- Potom prášok spolu s olúpaným cesnakom a zázvorom preneste do mixéra a rozmixujte do hladka.
- V miske zmiešajte všetky ingrediencie na bravčovú marinádu okrem mäsa. Až potom, čo sú ingrediencie dobre premiešané, pridajte nakrájané mäso a rukami všetko premiešajte, aby bolo mäso marinádou pokryté zo všetkých strán.
- Vložte do chladničky a marinujte aspoň 30 minút, najlepšie cez noc.
- Vo veľkej panvici zohrejte olivový olej a maslo. Pridajte karí pastu a restujte, kým okraje pasty nezhnednú.
- Potom pridajte paradajky, vodu a dochuťte soľou. Akonáhle sa všetko varí, znížte teplotu a varte asi 20 minút. Ak potrebujete, prilejte trochu ďalšej vody.
- Zatiaľ čo sa omáčka varí, zohrejte grilovaciu panvicu s olejom a osmažte namarinované kuracie kúsky po dobu 2 minút z každej strany. (Okvapkajte prebytočnú marinádu)
- Akonáhle karí omáčka zhustne, vložte ju do mixéra a rozmixujte do hladka. Nalejte späť do panvice a priveďte znovu do varu. Pridajte osmažené bravčové mäso a duste 10 minút.
- Odoberte panvicu z ohne, prilejte smotanu a riadne premiešajte.
- Podávajte s ryžou basmati a ozdobené čerstvým koriandrom.
Inšpirujte sa týmito lahodnými receptami na karí s cícerom a uvarte si rýchly a zdravý obed alebo večeru.