Jednoduchá tikka masala s domácimi plackami

Jednoduchá tikka masala s domácimi plackami

Vyskúšajte tento jednoduchý recept, kde sa naučíte aj výborný domáci cesnakový chlieb.

Ingrediencie

  • 1 téglik bieleho jogurtu
  • 1 lyžica mletého zázvoru + 1 lyžica mletého cesnaku
  • 1 lyžica garam masala
  • 1/2 čajovej lyžičky mletého korenia
  • 1 čajová lyžička soli (podľa chuti)
  • 500g nakrájaných kuracích pŕs

Ingrediencie na omáčku

  • 2 lyžice masla
  • 2 čajové lyžičky olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica mletého zázvoru
  • 1 hrnček nakrájaných paradajok
  • 2 lyžice paradajkovej pasty
  • 1 lyžica garam masala
  • 1 čajová lyžička mletej papriky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 hrnček vody
  • 150ml smotany
  • Mletý čerstvý koriander

Ingrediencie na cesnakové placky

  • 1/4 hrnčeka teplej vody
  • 2 čajové lyžičky kryštálového cukru
  • 1,5 čajovej lyžičky sušeného droždia alebo čerstvé
  • 3/4 hrnčeka teplého mlieka
  • 3/4 hrnčeka gréckeho jogurtu alebo obyčajného bieleho jogurtu
  • 1/4 hrnčeka rastlinného oleja plus 2 polievkové lyžice navyše na varenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 hrnčeky hladkej múky a navyše na poprášenie
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička soli

Ingrediencie na potieranie placiek

  • 3 lyžice rozpusteného masla
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Čerstvý nasekaný koriander alebo petržlenová vňať

Postup

  • Najprv si pripravte cesto na chlieb tak, že zmiešate vodu, cukor a droždie. Nechajte vzísť kvások. Pridajte mlieko, jogurt, olej, mletý cesnak, prášok do pečiva a soľ.
  • Rukami cesto zapracujte, potom hneťte na pomúčenom doske cesto do hladka, asi 3-5 minút.
  • Misu zľahka namažte olejom, vložte do nej cesto a prikryte utierkou alebo fóliou. Nechajte odpočívať asi hodinu, kým nenakysne na dvojnásobnú veľkosť.
  • Medzitým si namarinujte kura tak, že zmiešate jogurt, zázvor, cesnak, garam masala, korenie a soľ. Do korenenej zmesi ďalej pridajte kuracie kúsky a premiešajte. Nechajte zakryté marinovať v chladničke po dobu 30 minút.
  • Potom kuracie kúsky navliekajte na špízy/špajľu a dajte piecť do rúry na 180 ° C po dobu 15-20 minút.
  • Zatiaľ čo sa pečie mäso, pripravte si omáčku. Zahrejte olej vo veľkej panvici, pridajte maslo a cibuľu. Restujte do zlatista.
  • Ďalej pridajte cesnak, zázvor a restujte ďalšie 2 minúty. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak a korenie. Varte 5 minút a potom prilejte 1 hrnček vody.
  • Nechajte omáčku 15 minút variť na miernom ohni. Nakoniec prilejte smotanu a ešte chvíľku povarte.
  • Do hotovej omáčky vmiešajte upečené mäso.
  • Vykysnuté cesto rozdeľte na 10 rovnakých kusov az tých utvorte guličky. Valčekom každú guľu rozvaľkajte do oválov.
  • Každý ovál potrite z oboch strán pripraveným bylinkovo-cesnakovým maslom.
  • Na panvici zahrejte naozaj trošičku oleja a pomaly restujte každý ovál cesta zvlášť asi 2 minúty, pokiaľ sa nevytvoria bubliny. Počas vyprážania potrite hornú časť trochou bylinkovo-cesnakovým maslom.
  • Potom obráťte a smažte ďalšie 2 minúty z druhej strany, kým sa na chlebe nevytvoria veľké zlatisté škvrny.
  • Vyberte z panvice, utrite kuchynskými utierkami prebytočný olej a môžete podávať.
Domáce chlebové placky s kuracie tikka masala.
Zdroj: gimmedelicious.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.