Jednoduchý na prípravu a výdatný pokrm plný chutných húb s pórom.
Ingrediencie
- 2 lyžice masla
- 450 g húb, očistených a nakrájaných na plátky
- soľ
- 2 póry, nakrájané na polkruhy
- 1 veľký strúčik cesnaku, lisovaný
- 1 šálka pohánky
- 1/2 šálky červeného vína
- 3 šálky ohriateho zeleninového vývaru
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- nasekaná petržlen na ozdobu
Postup
- V hrnci na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu masla.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte huby a štipku soli a nechajte variť približne 10 minút, kým huby nevypustím prebytočnú tekutinu a tá sa neodparí.
- Potom zmes preložte na vedľajší tanier.
- Do toho istého hrnca pridajte druhú lyžicu masla.
- Akonáhle sa rozpustí, pridajte nakrájaný pór a za občasného miešania opekajte približne 10 minút.
- Do hrnca pridajte cesnak a opekajte ďalšie 1 až 2, kým nezačne cesnak voňať.
- Potom prisypte pohánku, prilejte víno, kým sa úplne nevstrebe.
- Následne zalejte asi 1/2 zeleninového vývaru a zmes udržujte na miernom ohni.
- Obsah v hrnci by sa mal začať variť a pohánka by mala tekutinu pohlcovať. Po 5 minútach varu vyskúšajte, či je pohánka na skus mäkká.
- Ak je mäkká, vypnite oheň, pridajte hotové huby, nastrúhaný parmezán a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.