Pohánkové rizoto s hubami

Pohánkové rizoto s hubami

Jednoduchý na prípravu a výdatný pokrm plný chutných húb s pórom.

Ingrediencie

  • 2 lyžice masla
  • 450 g húb, očistených a nakrájaných na plátky
  • soľ
  • 2 póry, nakrájané na polkruhy
  • 1 veľký strúčik cesnaku, lisovaný
  • 1 šálka pohánky
  • 1/2 šálky červeného vína
  • 3 šálky ohriateho zeleninového vývaru
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • nasekaná petržlen na ozdobu

Postup

  • V hrnci na strednom ohni rozohrejte 1 lyžicu masla.
  • Akonáhle sa rozpustí, pridajte huby a štipku soli a nechajte variť približne 10 minút, kým huby nevypustím prebytočnú tekutinu a tá sa neodparí.
  • Potom zmes preložte na vedľajší tanier.
  • Do toho istého hrnca pridajte druhú lyžicu masla.
  • Akonáhle sa rozpustí, pridajte nakrájaný pór a za občasného miešania opekajte približne 10 minút.
  • Do hrnca pridajte cesnak a opekajte ďalšie 1 až 2, kým nezačne cesnak voňať.
  • Potom prisypte pohánku, prilejte víno, kým sa úplne nevstrebe.
  • Následne zalejte asi 1/2 zeleninového vývaru a zmes udržujte na miernom ohni.
  • Obsah v hrnci by sa mal začať variť a pohánka by mala tekutinu pohlcovať. Po 5 minútach varu vyskúšajte, či je pohánka na skus mäkká.
  • Ak je mäkká, vypnite oheň, pridajte hotové huby, nastrúhaný parmezán a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  • Podávajte posypané petržlenovou vňaťou.
Rizoto z pohánky, húb a póru posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.
zdroj: runningtothekitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.