Ako prvé tu máme recept na syrovú omáčku v profesionálnom podaní. Vychutnajte si chute jednotlivých syrov v jednom pokrme.
INGREDIENCIA:
- 3 lyžice masla
- 4 a ½ lyžice hladkej múky
- 3 hrnčeky plnotučného mlieka
- 1 hrnčeka nastrúhaného syra Monterey Jack
- ½ hrnčeka strúhaného syra Gruyere
- ½ hrnčeka syra Comte
- ½ hrnčeka strúhaného čedaru (približne 60 g)
- soľ
- ½ lyžičky korenia
- 450 g cestovín kolienok
POSTUP:
- Ako prvé si pripravte bešamel.
- Na rozohriatom masle si osmažte múku a pomaly prilievajte mlieko.
- Stále šľahajte, aby sa netvorili hrudky, varte celkom 10 minút.
- Medzitým si uvarte kolienka.
- Potom pridávajte postupne syry najtvrdším počnúc.
- Ako prvý Monterey Jack, potom Gruyere, Comte a nakoniec čedar.
- Než vmiešate ďalšie, počkajte, až sa rozpustí.
- Omáčku dosoľte a okoreňte.
- K nej potom pridajte scedená kolienka a dôkladne premiešajte.
- Podávajte ihneď.
Inšpirujte sa ďalšími bešamelovými receptami .