Chcete svoje deti naučiť jesť špenát?
Priali by ste si, aby im jedlo dodalo živiny a zároveň chutilo?
Potom ste s týmto receptom na správnej ceste. Vyskúšajte ho!
Ingrediencie
- 1 polievková lyžica čedaru
- 2 čajové lyžičky repkového oleja
- 1 polievková lyžica mletého cesnaku
- 3 polievkové lyžice múky
- 1,5 šálky nízkotučného mlieka
- ½ čajovej lyžičky soli
- ¼ čajovej lyžičky mletého korenia (najlepšie bieleho)
- štipka muškátového orieška
Postup
- V hrnci rozpustite maslo a prilejte repkový olej.
- Pridajte cesnak a, za stáleho miešania, smažte asi 30 sekúnd.
- Prisypte múku a premiešajte. Mala by vzniknúť pasta.
- Zmes zložte z tepla a rozšľahajte v nej mlieko. Mali by ste získať hladkú štruktúru.
- Osoľte, okoreňte a pridajte muškátový oriešok.
- Znovu priveďte do varu a prevarte. Stále miešajte.
- Do zmesi postupne pridajte umytý špenát, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť, kým špenát nezvädne.
- Potom odoberte z tepla a vmiešajte syr.
- Syrová špenátová omáčka chutí skvele s domácim pečivom.