Špenát so syrovou omáčkou

Špenát so syrovou omáčkou

Chcete svoje deti naučiť jesť špenát?

Priali by ste si, aby im jedlo dodalo živiny a zároveň chutilo?

Potom ste s týmto receptom na správnej ceste. Vyskúšajte ho!

Ingrediencie

  • 1 polievková lyžica čedaru
  • 2 čajové lyžičky repkového oleja
  • 1 polievková lyžica mletého cesnaku
  • 3 polievkové lyžice múky
  • 1,5 šálky nízkotučného mlieka
  • ½ čajovej lyžičky soli
  • ¼ čajovej lyžičky mletého korenia (najlepšie bieleho)
  • štipka muškátového orieška

Postup

  • V hrnci rozpustite maslo a prilejte repkový olej.
  • Pridajte cesnak a, za stáleho miešania, smažte asi 30 sekúnd.
  • Prisypte múku a premiešajte. Mala by vzniknúť pasta.
  • Zmes zložte z tepla a rozšľahajte v nej mlieko. Mali by ste získať hladkú štruktúru.
  • Osoľte, okoreňte a pridajte muškátový oriešok.
  • Znovu priveďte do varu a prevarte. Stále miešajte.
  • Do zmesi postupne pridajte umytý špenát, zakryte pokrievkou a nechajte dusiť, kým špenát nezvädne.
  • Potom odoberte z tepla a vmiešajte syr.
  • Syrová špenátová omáčka chutí skvele s domácim pečivom.

Čerstvé listy špenátu, podávané s omáčkou zo syra.
zdroj: cabotcheese.coop

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.