Tento recept ocenia milovníci mäsa, cestovín a výrazných omáčok!
Pusťte sa do jeho prípravy.
Ingrediencie
- 800 g bravčovej bábiky
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 2 čajové lyžičky mletého cesnaku
- ½ šálky cibule (nakrájané nadrobno)
- 3 polievkové lyžice sušených paradajok (naložených v oleji)
- 2 šálky šampiňónov (alebo iných obľúbených húb, nakrájaných najemno)
- 1 šálka bieleho vína
- 1 šálka plnotučnej smotany na šľahanie
- ⅓ šálky parmezánu (nastrúhaného) – trochu odložte bokom na ozdobu
- 1 šálka čerstvého špenátu
- 4–5 šálok uvarených cestovín
- cesnaková soľ
- korenie
- talianske korenie (podľa chuti)
Postup
- Bravčovú bábiku nakrájajte na, asi centimetrové, plátky.
- Obe strany každého medailónu bábiky ochuťte cesnakovou soľou, korením a talianskym korením.
- V panvici rozohrejte 2 lyžice olivového oleja a medailónky na ňom opražte z oboch strán. Potrvá to asi 5-6 minút.
- Zatiaľ čo sa mäso smaží, uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
- Hotové mäso vyberte z panvice, vložte do nádoby s vekom a nechajte bokom odpočívať.
- Do panvice s tekutinou z mäsa pridajte cesnak, cibuľu a sušené paradajky. Premiešajte a smažte, kým paradajky nezmäknú.
- Pridajte 2 šálky húb a varte do mäkka.
- Pridajte 1 šálku bieleho vína, zakryte panvicu a varte 5 minút.
- Pridajte šálku smotany a ⅓ šálky nastrúhaného parmezánu. Zamiešajte a varte, kým sa všetky ingrediencie neprepoja a nevznikne hladká krémová omáčka.
- Do omáčky nasypte špenát a naň položte medailóniky z bravčovej bábiky.
- Panvicu zakryte vekom a duste 7 minút.
- Odstráňte veko a veľmi jemne všetko premiešajte.
- Do zmesi pridajte uvarené cestoviny, znovu zakryte a varte ďalších 5–7 minút.
- Hotové špagety so syrovou omáčkou k mäsu servírujte posypané parmezánom.