Šalát z krúp

Šalát z krúp

Príloha k hlavnému jedlu alebo ako hlavný chod? Je to len na vás!

Ingrediencie

  • 1 šálka ovsených krúp
  • 3 mrkvy, hrubo nasekané
  • 2 – 3 jarné cibuľky, nasekané
  • 1/2 šálky hrozienok
  • 2 čajové lyžičky čerstvého tymiánu alebo 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého kôpru
  • 3 polievkové lyžice olivového oleja
  • 3 lyžice bieleho vínneho octu alebo citrónovej šťavy
  • soľ, čerstvo mleté korenie

Postup

  • Krupicu vložte do hrnca, zalejte 2 šálky vody a priveďte do varu.
  • Potom teplotu znížte, zakryte panvicu a varte asi 35 minút, alebo pokiaľ nebudú krúpy mäkké.
  • Uvarenú krupicu presypte do misky a hrniec opäť postavte na platničku.
  • Do hrnca prilejte pol litra vody a pridajte mrkvu.
  • Mrkvu varte 3–5 minút alebo pokiaľ nie je akurát mäkká. Potom zlejte.
  • K mrkve pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, hrozienka, bylinky, krupicu a všetko poriadne premiešajte.
  • Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením
  • Pred podávaním nechajte odpočívať 10-15 minút.
krúpový šalát so zeleninou a hrozienkami
zdroj: jamiegeller.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.