Príloha k hlavnému jedlu alebo ako hlavný chod? Je to len na vás!
Ingrediencie
- 1 šálka ovsených krúp
- 3 mrkvy, hrubo nasekané
- 2 – 3 jarné cibuľky, nasekané
- 1/2 šálky hrozienok
- 2 čajové lyžičky čerstvého tymiánu alebo 1 polievková lyžica nasekaného čerstvého kôpru
- 3 polievkové lyžice olivového oleja
- 3 lyžice bieleho vínneho octu alebo citrónovej šťavy
- soľ, čerstvo mleté korenie
Postup
- Krupicu vložte do hrnca, zalejte 2 šálky vody a priveďte do varu.
- Potom teplotu znížte, zakryte panvicu a varte asi 35 minút, alebo pokiaľ nebudú krúpy mäkké.
- Uvarenú krupicu presypte do misky a hrniec opäť postavte na platničku.
- Do hrnca prilejte pol litra vody a pridajte mrkvu.
- Mrkvu varte 3–5 minút alebo pokiaľ nie je akurát mäkká. Potom zlejte.
- K mrkve pridajte nakrájanú jarnú cibuľku, hrozienka, bylinky, krupicu a všetko poriadne premiešajte.
- Pokvapkajte olivovým olejom a dochuťte soľou a korením
- Pred podávaním nechajte odpočívať 10-15 minút.