Krúpy zapečené s hrachom a brokolicou

Krúpy zapečené s hrachom a brokolicou

Inšpirované tradičným staročeským pokrmom kuba. Ale huby v tomto recepte nenájdete. Namiesto nich sú krúpy s hráškom a brokolicou.

Ingrediencie

  • 300 g ovsených krúp
  • 250 g hrášku
  • brokolica
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • rasca, drvená aj v celku
  • soľ, korenie
  • majorán

Postup

  • Krúpy prepláchnite a nechajte 45 minút napučať vo vode.
  • Vodu potom zlejte a do hrnca prilejte čerstvú.
  • Priveďte do varu, osoľte a varte zhruba pol hodiny, kým nie sú krúpy mäkké, ale stále trochu chrumkavé na skus.
  • Po uplynulej dobe vodu sceďte.
  • Umyte brokolicu a rozdeľte ju na malé ružičky.
  • Na oleji osmažíte nadrobno nakrájanú cibuľu, kým nezmäkne.
  • Potom pridáte hrach a približne 5 minút na strednom plameni za občasného miešania opekáte.
  • Dochutíte soľou a korením.
  • Rozohrejte rúru na 180 °C.
  • Pripravíte si pekáčik alebo zapekaciu misu a vymažete ju olejom.
  • Do pekáča nasypete a zmiešate krúpy s hrachom a brokolicou.
  • Pridáte rozotretý cesnak a majoránku.
  • Krúpy vložte do rúry a nechajte zapekať 30 minút.
  • Po uplynutí doby zapekania nechajte krúpy vychladnúť.
  • Podávajte so zeleninou, či plátkom mäsa.
brokolicové - hrachové krúpy v hrnci
zdroj: pixabay.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.