Hubový kuba je lacné a chutné jedlo, ktoré sa podáva väčšinou na Štedrý deň. Pripravte si tradičné jedlo, na Vianoce, ale aj kedykoľvek inokedy.
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka krúp
- 2 hrsti sušených húb
- 150 g slaniny
- 1 strúčik cesnaku
- 300 ml vývaru
- 1 polievková lyžica majoránky
- soľ, mleté korenie
- masť alebo rastlinný olej
Postup
- Huby cez noc namočíte do vody.
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Slaninu a cibuľu nakrájate na kocky.
- Na slanine necháte speniť a zosklovatieť cibuľu.
- Následne pridáte huby a podusíte.
- Krúpy uvaríte vo vode so štipkou soli. Keď sú hotové, zmiešate ich s hubovou zmesou.
- Dochutíte soľou, čiernym korením, majoránom a prelisovaným cesnakom.
- Pridáte kúsok masti, vodu z húb, vývar a necháte variť približne 5 až 8 minút.
- Povarenú zmes preložíte do zapekacej misy a pečiete, kým povrch nezezlátne.