Škorica krásne prevonia vašu kuchyňu aj popoludní a zaručene zlepší náladu. Najlepšie chutí s kávou av pokojnej spoločnosti. Vyskúšajte toto sladké pečivo a jeho chute!
Ingrediencie
- 480 ml plnotučného mlieka, teplé
- 100 g cukru
- 30 g masla, rozpusteného
- 2 a 1/4 lyžičky aktívneho suchého droždia
- 625 g hladkej múky, oddelený
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 2 čajové lyžičky soli
- 165 g hnedého cukru
- 180 g masla, zmäkčeného
- 2 lyžice mletej škorice
Postup
- Vo veľkej miske zmiešajte teplé mlieko, cukor, rozpustené maslo a premiešajte.
- Na mliečnu zmes rovnomerne nasypte droždie, premiešajte a nechajte asi 10 minút sedieť na teplom mieste, pokiaľ nezačne droždie pracovať.
- Do veľkej misy dajte 500 g múky, pridajte zmes s droždím a vareškou premiešajte, kým sa všetky ingrediencie nespoja.
- Misu následne prikryte kuchynskou utierkou alebo igelitovou fóliou a nechajte aspoň 1 hodinu kysnúť na teplom mieste, kým sa cesto nezdvojnásobí.
- Pripravte si pekáče a tie vymažte maslom. Odložte ich bokom.
- Na náplň si v menšej miske zmiešajte hnedý cukor, s maslom a škoricou. Zmes dobre premiešajte a potom odložte bokom.
- Do vykysnutého cesta pridajte zvyšnú múku, prášok do pečiva, soľ a všetko dobre premiešajte.
- Cesto vyklopte na pracovnú dosku, podľa potreby si nechajte blízko trochu múky.
- Nahnite cesto po dobu najmenej 10 minút a podľa potreby pridávajte múku, len kým sa cesto nelepí ani na vaše ruky.
- Potom cesto vyvaľkajte do obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm.
- Na cesto rovnomerne za pomoci špachtle rozprestrite škoricovú zmes.
- Potom cesto opatrne zrolujte a nakrájajte na kolíky hrubé asi 6 cm. Tie potom vyskladajte do vymastených pekáčikov.
- Pekáčiky s nepečenými škoricovými slimáky opäť zakryte utierkou a nechajte odpočívať ďalších 35 až 45 minút.
- Predhrejte si rúru na 180°C.
- Po uplynutí druhého kola na kysnutie odoberte z pekáčikov utierky, slimáky pomažte rozpusteným maslom a dajte piecť do rúry po dobu 25 až 30 minút, kým nie sú zlatohnedé.
- Potom ich vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.
Púpavy má každý rád. A čo potom púpavový sirup alebo čaj? Mrknite na prežiarené púpavové recepty !