Púpavová káva

Púpavová káva

V tomto prípade sa označenie káva používa na nápoj, pripravený z usušených a namletých koreňov smotanky lekárskej. Tie by sa mali zo zeme vykopávať buď na jeseň, alebo na jar.

Ingrediencie

  • púpavové korene
  • voda
  • cukor a mlieko (na dochutenie)

Postup

  • Korene, zbavené zelených častí, dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
  • Tieto kúsky potom vložte do rúry, predhriatej na 200 °C a pečte približne 30 minút, aby sa korene vysušili.
  • Po vychladnutí korene nameľte pomocou mlynčeka na kávu. Vzniknutý prášok potom môžete ihneď použiť alebo uskladniť vo vzduchotesnom pohári.
  • Na prípravu jednej šálky použite 2 čajové lyžičky namletého prášku.
  • Prášok zalejte horúcou vodou a celú kávu prípadne dochuťte cukrom či mliekom, podľa svojho vkusu.
  • Ak chcete, môžete kávu, pred konzumáciou, taktiež precediť, ale nie je to nutné.
  • Čierna káva z koreňa púpavy chutí najlepšie, ak si ju vychutnáte v pokoji a pohode.

Káva z koreňa púpavy v hnedom ozdobnom hrnčeku.
zdroj: eatweeds.co.uk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.