V krajinách stredného východu sa toto mäso z náboženských dôvodov nepripravuje. Vy si ale kebab môžete s týmto mäsom pripraviť a potešiť tým svojich stravníkov. Kebab podávajte s pita chlebom, v tortille alebo len tak s pečivom.
Ingrediencie
- 500g bravčové stehno (alebo akékoľvek bravčové mäso)
- 1 hrnček bieleho cukru
- 1 hrnček sójovej omáčky
- 1 cibuľu nakrájanú na kocky
- 5 strúčikov nadrveného cesnaku
- 1 lyžička mletého čierneho korenia
Postup
- Cukor, sójovú omáčku, cibuľu, cesnak a čierne korenie zmiešajte vo veľkej miske.
- Nakrájajte bravčové mäso na kocky, pridajte do misy a premiešajte.
- Zakryte alobalom a nechajte v chladničke najmenej 2 hodiny, najlepšie však cez noc.
- Predhrejte rúru na 200°C alebo v prípade funkcie grilu na 180°C.
- Navlečte bravčové mäso na špízy a pečte v predhriatej rúre dozlatista až do mierneho spálenia. (10-13 minút z každej strany).
- Hotové mäso odrezávajte zo špízu zvisle na tenké plátky.
- Naplňte ľubovoľné pečivo, napr. tortillu alebo pita chlieb a podávajte s akýmkoľvek dresingom a zeleninou.