Najobľúbenejším mäsom, ktoré sa na tento pokrm používa je práve kuracie. Vyskúšajte ho aj vy pri sebe doma a všetkým sa určite budú zbiehať sliny.
Ingrediencie
- 1kg kuracích prsníkov alebo stehenných rezňov bez kosti
Ingrediencie na marinádu
- 150 g prírodného bieleho jogurtu
- 2 lyžičky sladkej papriky
- 2 lyžičky mletej rasce
- 0,5 lyžičky škorice
- 0,5 lyžičky sušeného chilli (viac podľa preferencií)
- 3 strúčiky cesnaku
- Kôra a šťava z 1 citróna
- Soľ a mleté korenie
Postup
- Vo veľkej miske dobre premiešajte ingrediencie na marinádu.
- Kuracie mäso nakrájajte na kocky a pridajte do marinády.
- Všetko riadne premiešajte, misu zabaľte alobalom a nechajte marinovať v chladničke po dobu 2 hodín, najlepšie cez noc.
- Namarinované mäso navliekajte na špajle alebo špíz a dajte piecť do predhriatej rúry asi na 20 minút.
- Počas pečenia môžete 1-2x poliať šťavou, ktoré mäso pustí. Mäso tak bude šťavnatejšie.
- Po upečení mäso zo špízov odkrájajte zvisle na plátky.
- Hotovým mäsom naplňte tortillu či pita chlieb, pridajte dresing, zeleninu a podávajte.