Pripravte si trochu odlišný kebab a to s jahňacím mäsom. Ukážeme si tiež, ako upiecť svoj vlastný pita chlieb, ktorý sa s týmto mäsom bude skvele dopĺňať.
Ingrediencie na kebab
- 600g jahňacieho mäsa
- 1 lyžica škorice
- 3 lyžice mletej rasce
- Štipka muškátového orieška
- 1 strúčik cesnaku
- 1 klinček
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 zväzok reďkoviek
- 10 plátkov šalátovej uhorky
- Jarná cibuľka
- Šalát
- Citrónová šťava
- 250ml bieleho jogurtu
- Štipka korenia garam masala
Ingrediencie na pita chlieb
- 200g hladkej múky
- 200g celozrnnej múky
- 5g sušeného droždia
- 0,5 lyžice soli
- 1,5 lyžice olivového oleja
- 300ml teplej vody
- Štipka cukru
- Rastlinný olej
Postup
- Najprv si zarobte na chlieb.
- Zmiešajte múku, droždie, soľ, štipku cukru. Potom prilejte olivový olej s teplou vodou a vypracujte hladké cesto.
- Cesto prepracujte na pomúčenej doske aspoň 5 minút. V prípade, ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky.
- Z cesta vytvarujte guľu, potrite ju olivovým olejom a nechajte ju v miske kysnúť aspoň 90 minút.
- Medzitým si nakrájajte mäso na kocky, dajte do misy a zmiešajte so škoricou, rascou, muškátovým orieškom, cesnakom a 2 lyžicami oleja.
- Dochuťte soľou a korením a nechajte marinovať , zatiaľ čo si pripravíte šalátovú zeleninu.
- Zmiešajte nakrájané reďkovky, uhorku, jarnú cibuľku a šalát s citrónovou šťavou.
- Namarinované mäso napichujte na špíz a dajte piecť v zapekacej mise aspoň na 20 minút. (Pri pečení polejte šťavou, ktorú mäso pustí)
- Po vykysnutí cesta na chlieb potrite plech olejom. Cesto vyklopte na dosku, rozdeľte na 6 kúskov, ktoré vytvarujte do gulí.
- Každú guľu rozvaľkajte na placku 6mm hrubú a dajte piecť na 7-10 minút. Placky sa spravidla nafúknu a chytnú zlatistú farbu.
- Na hotový pita chlieb nakrájajte mäso zo špízov, naložte šalát, polejte trochou jogurtu a posypte garam masala.