Jahňacie kebab v domácom pita chlebe

Jahňacie kebab v domácom pita chlebe

Pripravte si trochu odlišný kebab a to s jahňacím mäsom. Ukážeme si tiež, ako upiecť svoj vlastný pita chlieb, ktorý sa s týmto mäsom bude skvele dopĺňať.

Ingrediencie na kebab

  • 600g jahňacieho mäsa
  • 1 lyžica škorice
  • 3 lyžice mletej rasce
  • Štipka muškátového orieška
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 klinček
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 zväzok reďkoviek
  • 10 plátkov šalátovej uhorky
  • Jarná cibuľka
  • Šalát
  • Citrónová šťava
  • 250ml bieleho jogurtu
  • Štipka korenia garam masala

Ingrediencie na pita chlieb

  • 200g hladkej múky
  • 200g celozrnnej múky
  • 5g sušeného droždia
  • 0,5 lyžice soli
  • 1,5 lyžice olivového oleja
  • 300ml teplej vody
  • Štipka cukru
  • Rastlinný olej

Postup

  • Najprv si zarobte na chlieb.
  • Zmiešajte múku, droždie, soľ, štipku cukru. Potom prilejte olivový olej s teplou vodou a vypracujte hladké cesto.
  • Cesto prepracujte na pomúčenej doske aspoň 5 minút. V prípade, ak je cesto príliš lepivé, pridajte trochu múky.
  • Z cesta vytvarujte guľu, potrite ju olivovým olejom a nechajte ju v miske kysnúť aspoň 90 minút.
  • Medzitým si nakrájajte mäso na kocky, dajte do misy a zmiešajte so škoricou, rascou, muškátovým orieškom, cesnakom a 2 lyžicami oleja.
  • Dochuťte soľou a korením a nechajte marinovať , zatiaľ čo si pripravíte šalátovú zeleninu.
  • Zmiešajte nakrájané reďkovky, uhorku, jarnú cibuľku a šalát s citrónovou šťavou.
  • Namarinované mäso napichujte na špíz a dajte piecť v zapekacej mise aspoň na 20 minút. (Pri pečení polejte šťavou, ktorú mäso pustí)
  • Po vykysnutí cesta na chlieb potrite plech olejom. Cesto vyklopte na dosku, rozdeľte na 6 kúskov, ktoré vytvarujte do gulí.
  • Každú guľu rozvaľkajte na placku 6mm hrubú a dajte piecť na 7-10 minút. Placky sa spravidla nafúknu a chytnú zlatistú farbu.
  • Na hotový pita chlieb nakrájajte mäso zo špízov, naložte šalát, polejte trochou jogurtu a posypte garam masala.
Pita chlieb naplnený mäsovou zmesou so zeleninou
Zdroj: lazycatkitchen.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.