Tieto chrumkavé syrové tyčinky sú ľahkou desiatou alebo predjedlom, ktoré môžete podávať na akejkoľvek oslave či zraze s priateľmi a rodinou.
INGREDIENCIA
- 1 list lístkového cesta, pokiaľ je zmrazený, tak ho rozmrazte
- ¾ lyžičky papriky
- ½ lyžičky talianskeho korenia
- ½ lyžičky soli
- ¼ lyžičky čierneho korenia
- 1 veľké vajcia
- 1 polievková lyžica vody
- ½ šálky strúhaného parmezánu
POSTUP
- Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
- Zahrejte na 190 °C.
- Dva plechy vyložte papierom na pečenie a dajte ich nabok.
- Lístkové cesto nechajte cez noc v chladničke rozmraziť.
- Prípadne ho môžete rozmraziť na pulte.
- V malej miske zmiešajte papriku, talianske korenie, soľ a čierne korenie a dajte bokom.
- V malej miske rozšľahajte vajcia a vodu, dajte bokom.
- Rozmrazené lístkové cesto položte na ľahko pomúčenú plochu.
- Pokiaľ je povrch lepkavý, zľahka poprášte múkou.
- Pomocou valčeka rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 30 × 20 cm a hrúbkou asi alebo s hrúbkou asi 0,3 cm.
- Povrch potrite vajíčkom.
- Navrch rovnomerne nasypte zmesou korenia a parmezán.
- Pomocou valčeka to jemne vtlačte do cesta.
- Použite kuchársky nôž a vytvorte asi 25 cm dlhé prúžky, široké asi 2 cm.
- Malo by to dať 12 prúžkov.
- Otočte každý prúžok a potom položte na plech vyložený papierom na pečenie, aspoň 2,5 cm od seba.
- Povrch každej tyčinky potrite rozšľahaným vajcom.
- Pečte dozlatista, asi 14 až 16 minút.
- Opakujte so zvyšnými tyčinkami.
- Podávajte teplé alebo preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Vyskúšajte aj naše recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?