Syrové tyčinky z lístkového cesta

Syrové tyčinky z lístkového cesta

Tieto chrumkavé syrové tyčinky sú ľahkou desiatou alebo predjedlom, ktoré môžete podávať na akejkoľvek oslave či zraze s priateľmi a rodinou.

INGREDIENCIA

  • 1 list lístkového cesta, pokiaľ je zmrazený, tak ho rozmrazte
  • ¾ lyžičky papriky
  • ½ lyžičky talianskeho korenia
  • ½ lyžičky soli
  • ¼ lyžičky čierneho korenia
  • 1 veľké vajcia
  • 1 polievková lyžica vody
  • ½ šálky strúhaného parmezánu

POSTUP

  • Nastavte rošt rúry do strednej polohy.
  • Zahrejte na 190 °C.
  • Dva plechy vyložte papierom na pečenie a dajte ich nabok.
  • Lístkové cesto nechajte cez noc v chladničke rozmraziť.
  • Prípadne ho môžete rozmraziť na pulte.
  • V malej miske zmiešajte papriku, talianske korenie, soľ a čierne korenie a dajte bokom.
  • V malej miske rozšľahajte vajcia a vodu, dajte bokom.
  • Rozmrazené lístkové cesto položte na ľahko pomúčenú plochu.
  • Pokiaľ je povrch lepkavý, zľahka poprášte múkou.
  • Pomocou valčeka rozvaľkajte na obdĺžnik s rozmermi 30 × 20 cm a hrúbkou asi alebo s hrúbkou asi 0,3 cm.
  • Povrch potrite vajíčkom.
  • Navrch rovnomerne nasypte zmesou korenia a parmezán.
  • Pomocou valčeka to jemne vtlačte do cesta.
  • Použite kuchársky nôž a vytvorte asi 25 cm dlhé prúžky, široké asi 2 cm.
  • Malo by to dať 12 prúžkov.
  • Otočte každý prúžok a potom položte na plech vyložený papierom na pečenie, aspoň 2,5 cm od seba.
  • Povrch každej tyčinky potrite rozšľahaným vajcom.
  • Pečte dozlatista, asi 14 až 16 minút.
  • Opakujte so zvyšnými tyčinkami.
  • Podávajte teplé alebo preložte na mriežku a nechajte úplne vychladnúť.
Tyčinky zo syra servírované na tácke.
www.jessicagavin.com

Vyskúšajte aj naše recepty na zapekaný karfiol na 11 rôznych spôsobov. Nájdete svojho favorita?

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.